Naslovna Izdvajamo VEZE SA KRIMINALOM: Francuski “Mond” objavio opširan tekst o Đukanoviću i Vučiću

VEZE SA KRIMINALOM: Francuski “Mond” objavio opširan tekst o Đukanoviću i Vučiću

0

Ugledni francuski dnevni list Mond objavio je tekst pod naslovom ,,Organizovani kriminal u srcu državnog sistema“, u kojem se govori o tome kako su srpske i crnogorske kriminalne grupe učestvovale u trgovini droge poreklom iz Južne Amerike koja se dopremala do čitave Evrope, a sve u sprezi sa zvaničnim vlastima, prenosi portal Nova.rs.

Posebno se ističe brutalnost njihovih međusobnih sukoba, koji su počeli 2014. godine, a intenzivirani 2016. nakon ubistva Aleksandra Stankovića, prenosi Nova.rs.

U tekstu se naglašava uloga braće srpskog i crnogorskog predsednika, Andreja Vučića u Beogradu i Aca Đukanovića u Podgorici.

Citiran je i evropski diplomata koji kaže da su se ,,u ime geopolitike, zatvarale oči pred inkriminišućim aktivnostima Srbije i Crne Gore“.

Navodi se da da su srpske i crnogorske vlasti favorizovale ,,kavački klan“, čiji su članovi ,,održavali bliske veze sa huliganima povezanim sa Vučićem“.

Ukazuje se i da je grupa ,,Janičari“, kasnije preimenovana u ,,Principe“, konstantno jačala od dolaska Vučića na vlast, kao i da su bili angažovani tokom ceremonije njegove inauguracije, a da je predsednikov sin Danilo redovno viđan u društvu ovih huligana.

U tekstu koji objavljen na nekoliko strana se i objašnjava da je vezu države i ove huliganske grupe održavala Dijana Hrkalović, koju je, kako piše Mond, Vučić postavio na mesto državnog sekretara MUP.

(Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: