Naslovna BIH Viber pokreće novu uslugu: Uskoro moguće slanje novca drugima

Viber pokreće novu uslugu: Uskoro moguće slanje novca drugima

0

Viber širi poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom koji će uskoro biti dostupan unutar “Viber” aplikacije, saopštila je danas kompanija „Rakuten“.

Nova funkcija će omogućiti korisnicima „Vibera“ slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za skladište novca, za početak eura. Kompanija planira i širenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

U početku, plaćanja putem „Vibera“ biti će dostupna u Grčkoj i Njemačkoj, a u budućnosti će se proširiti i na druge države.

Dodavanje novca u digitalni novčanik biće moguće putem “Mastercard” i “Visa” kartica i lokalnih banaka. Kako bi mogao pružiti licencirane usluge plaćanja na prvim tržištima, “Viber” se udružio s „Rapidom“, globalnom kompanijom koja se bavi finansijama.

„Rapid“ će implementirati svoje usluge obrade plaćanja u “Viber” aplikaciju. Nakon dostupnosti u više zemalja, korisnici “Vibera” moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga, uključujući:

-Plaćanja s “Vibera” na “Viber” novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima, s planovima za skoro uvođenje drugih valuta

-Bankovni prenosi za plaćanje rutinskih troškova poput računa za struju

-Popusti i nagrade lokalnih partnera

Kompanija tvrdi da će plaćanja biti privatna, bezbjedna i zaštićena end-to-end enkripcijom.

Rakuten u svom saopštenju navodi da „Viber pay“ uskoro stiže u ostale regione svijeta.

(Agencije)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube