Naslovna Izdvajamo (VIDEO, FOTO) NAJVEĆI ŠALJIVDŽIJA MEĐU POLITIČARIMA Top 10 neispunjenih Dodikovih obećanja, a...

(VIDEO, FOTO) NAJVEĆI ŠALJIVDŽIJA MEĐU POLITIČARIMA Top 10 neispunjenih Dodikovih obećanja, a nisu prvoaprilska

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je prošle sedmice da će minimalna plata u Srpskoj, koja trenutno iznosi 700 KM, sljedeće godine porasti na 1.050 KM.

Dodik je, naime, obećao da će to predložiti Vladi, sindikatu i poslodavcima.

– Јa ću ostati pri svom prijedlogu da minimalna plata u Republici Srpskoj u 2024. godini bude 1.050 maraka i vjerujem da će dobiti podršku Vlade i da ćemo pred Novu godinu utvrditi nivo minimalne plate od 1.050 KM – rekao je Dodik.

Ova izjava predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD naišla je na različite komentare u javnosti, a mnogi su se zapitali da li je ovo još jedno u nizu Dodikovih obećanja koja neće biti ispunjena.

Slijedeći te komentare, Srpskainfo je provjerila Dodikova obećanja, kojih je bilo mnogo proteklih godina, te izdvojila 10 najzanimljivijih, koja su ostala u domenu neispunjenih.

Sudeći po neispunjenim obećanjima, Dodik se može upisati u listu najvećih šaljivdžija među političarima.

1. Prosječna plata 1.000 evra

Kada smo već kod plata ne možemo a da se ne sjetimo Dodikovog obećanja iz druge polovine 2018. godine o prosječnoj plati od čak 1.000 evra.

Dodik, koji je tada bio kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, u više navrata je rekao da će se, “na osnovu iskustva drugih zemalja, zalagati da se u Republici Srpskoj iskreira takvo okruženje” koje će dovesti do toga da do 30. juna 2019. godine prosječna plata poraste na 500 evra, a u narednih godinu dana čak na 1.000 evra.

– Ono što želimo iduće godine jeste povećanje prosječne plate. Odmah poslije izbora ćemo sjesti, izračunati i vidjeti šta nam je potrebno da osiguramo da prosječna plata bude 1.000 KM – rekao je Dodik u oktobru 2018. godina u intervjuu za ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: