21.7 C
Banja Luka

(VIDEO) INCIDENT U NSRS: Ministar Vojin Mitrović psovao majku poslaniku Vukanoviću

Atmosfera napetosti i neprijateljstva kulminirala je sinoć na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, kada je ministar Vojin Mitrović uputio uvredljive riječi poslaniku Vukanoviću, izazivajući pravu buru u sali.

Sjednica, koja je neopravdano produžena do kasnih večernjih sati, već je počela u atmosferi napetosti. Predsjedavajući Nenad Stevandić, umjesto da održi red, pokušavao je poniziti poslanike opozicije, komentarišući svaku njihovu riječ kao neki profesor i cenzor.

Međutim, najveći incident desio se na kraju sjednice kada je ministar Vojin Mitrović uputio uvrede poslaniku Nebojši Vukanoviću. Umjesto da bude kažnjen i izbačen sa sjednice, kako bi se očuvao red i dostojanstvo parlamenta, predsjedavajući je, šokantno, podržao potez ministra i zatražio od obezbjeđenja da izbaci poslanika Vukanovića iz sale.

Vukanović ističe kako je ovo samo jedan od mnogobrojnih primjera urušavanja institucija Republike Srpske od strane vladajućeg režima.

„Bruka i sramota je šta rade od najvažnije institucije Republike Srpske, kako se ponašaju i kako sve urušavaju“, istakao je Vukanović.

Video prilog koji je objavljen nakon incidenta jasno pokazuje atmosferu u sali i čuje se kako ministar Mitrović upućuje uvredljive riječi poslaniku Nebojši Vukanoviću.

Ovaj incident postavlja pitanje o budućnosti parlamentarne demokratije i dostojanstva Narodne skupštine Republike Srpske, te zahtijeva ozbiljnu reakciju nadležnih organa kako bi se spriječilo dalje urušavanje institucija i osigurala sloboda izražavanja i demokratski dijalog.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here