23.7 C
Banja Luka

(VIDEO) „Iznabadao Rankića, pa prešao na nas“ Vukanović o sukobu sa Stevandićem, najavio i inicijativu za njegovu smjenu

Šef Kluba poslanika liste „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović prijavio je policiji predsjednika parlamenta Srpske, Nenada Stevandića, zbog fizičkog napada na njega i poslanika Đorđa Vučinića, saznaje Srpskainfo.

Epilog je ovo incidenta koji se desio u petak uveče u Narodnoj skupštini Republike Srpske između Stevandića i poslanika liste „Za opravdu i red“.

Sve je počelo kada je Vukanović na sjednici potegao pitanje imenovanje Draženke Janjanin na mjesto direktorke Agencije za osiguranje RS.

Vukanović je tom prilikom rekao da je riječ o Stevandićevoj svastici i da je riječ o nepotizmu.

Stevandić je dao petominutnu pauzu tokom koje je došlo do sukoba između njega i poslanika liste „Za pravdu i red“.

Vukanović u izjavi za Srpskainfo tvrdi da je Stevandić fizički nasrnuo na njega i Vučinića i da ih je udario glavom.

Nebojša Vukanović i Đorđe Vučinić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ističe da su Vučinić i on sinoć bili u banjalučkoj policiji i dali izjavu, ali da ne očekuje da će Stevandić biti kažnjen.

– Ne očekujem da će policija nešto preduzeti ali neka ostane evidentirano da smo ga prijavili. Ovo nije Stevandiću prvi put da fizički nasrće. Sjetite se da je u julu ove godine potpredsjednik skupštine Petko Rankić izjavio da ga je Stevandić „iznabijao“ glavom u svom kabinetu i izgurao napolje. Čovjek se ponaša kao slon u staklenoj radnji – tvrdi Vukanović.

On tvrdi da se Stevandić ponaša kao da je vlasnik Narodne skupštine RS i nasrće na sve koji mu se ne sviđaju.

Vukanović ističe da nije prošlo ni pet mjeseci otkad je policija intervenisala u NSRS zbog Stevandićevog nasrtaja na Rankića.

– On ne shvata da je prvi među jednakima i da se ne može ponašati kao da je NSRS njegova prćija. Mene je birao narod da ih predstavljam u NSRS, isto kao i njega. Čovjek je potpuno izgubio kontrolu – tvrdi Vukanović.

Zbog svega što se desilo Vukanović najavljuje da će na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske, koja se očekuje u februaru naredne godine, tražiti Stevandićevu smjenu. Smatra da nije sposoban da vodi parlament jer je konfliktna osoba.

– Prešao je sve moguće crvene linije – poručio je Vukanović.

Podsjećamo, Stevandić je nakon sinoćnjeg incidenta izjavio da nije bilo fizičkog napada već da su mu tri poslanika “Za pravdu i red” pokušala spriječiti put ka izlasku iz sale.

 

– Pokušaj grupice poslanika – nasilnika i pljuvača da mi onemoguće da prođem. Prošao sam sam, a kasnije su pred toaletom pokušali da provociraju i obezbjeđenje. Pljuvali su i lagali, mučki i izdajnički. Čak i ranjene komandante i ćerku Veljka Milankovića. Nisu uspjeli već su se jadno obrukali – napisao je Stevandić na društvenim mrežama.

Podršku Stevandiću danas je uputio i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here