Naslovna Izdvajamo (VIDEO) Mitropolit Joanikije: Došao je kraj komunističkoj aždaji u Crnoj Gori; ovo...

(VIDEO) Mitropolit Joanikije: Došao je kraj komunističkoj aždaji u Crnoj Gori; ovo su njeni posljednji zločinački trzaji

0

Podsjetimo, veliki broj građana okupio se na raskrsnici i automobilima blokirao put prema cetinjskom selu Donja Zaljut, kako bi i ovoga puta spriječili sveštenstvo SPC da prođe do Bajkove crkve, na Bjelilu i održi liturgiju

Mitropolit Joanikije, foto: Sara Krgović
Imam osjećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji, kazao je danas mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u ostroškom skitu Svetog Jovana Krstitelja u Jovan dolu kod Nikšića.

Podsjetimo, veliki broj građana okupio se na raskrsnici i automobilima blokirao put prema cetinjskom selu Donja Zaljut, kako bi i ovoga puta spriječili sveštenstvo SPC da prođe do Bajkove crkve, na Bjelilu i održi liturgiju.

 

– Grdno su se prevarili. Neće to ni Cuce ni sveštenici koji su rodom iz Cuca dozvoliti. Imam osjećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji. Nemojte mnogo obraćati pažnju, draga braćo i sestre, jer oni sve što su gradili, gradili su na bratskom krvoproliću. A mi treba da se molimo da se naš narod izmiri, da jedni druge cjelivamo, da jedni druge pomažemo, da ne učestvujemo u tome ni na koji način – rekao je Vladika Joanikije.

Vladika im je poručio neka čine što su naumili.

– Ali, došao je kraj toj bijedi i tom ludilu. Narod je shvatio da je nekome interes da ga i dalje dijeli. I u to se ulaže velika energija i velika sredstva. I čine se mnoge manipulacije i šire se mnoge laži- rekao je on.

Naše je, rekao je on, da se na ovaj veliki praznik pomolimo Bogu za mir, ljubav, bratsko izmirenje i bratsku slogu.

I da oprostimo. I njima da oprostimo. Da Bog oprosti, jer ne znaju šta čine – zaključio je izabrani Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube