20.7 C
Banja Luka

(VIDEO) “Prokockao nam je kuću, sve će nam odnijeti” Vukanović progovorio o dugovima u koje se bio uvukao, ali i kako su na to reagovali njegovi roditelji

Prošao sam uske prolaze. Bilo je trenutaka kad nisam mogao da spavam jer sam bio pritisnut dugovima sa svih strana. Gubio sam poslove i bio predmet podsmijeha kada sam ušao u politiku, ali to je danas iza mene.

Ovako je jedan od najglasnijih poslanika i lider liste “Za pravdu i red”, Nebojša Vukanović ukratko opisao svoj ulazak u politiku 2012. godine i  nevolje koje su ga pratile zbog “oštrog jezika” i čvrstih političkih stavova koje zastupa, a zbog kojih je mnogo puta do sada bio na meti kako politčara iz vlasti, tako i iz opozicije.

Vukanović je gostujući na podkastu mostarskog portala Bljesak.info otvorio dušu i ispričao dosad nepoznate detalje iz svog života.

Govorio je o tome kako je prvu dnevnicu zaradio sa 14 godina, radeći fizički posao kod jednog čovjeka od 5 ujutro do 21 sat.

– Dobio sam upalu mišića, a zaradio 20 KM. Bilo je to 1993. godine. Naradio se jesam, ali sam naučio cijeniti dinar – ispričao je Vukanović.

Govoreći o tužbama za klevetu zbog kojih se mnogo puta do sada našao pred sudovima širom Republike Srpske, pa čak i u Crnoj Gori, Vukanović je rekao kako je bilo trenutaka kada nije mogao da se iščupa iz dugova, pa je dizao kredite.

– Kad možete kući platiti račune, imati za hranu i da kupiti roditeljima lijekove, vi ste bezbrižni. Ali, ako dođete u makaze da gubite 10.000 – 15.000 KM za mjesec dana, vi ste pod velikim pritiskom, a oni samo čekaju trenutak da ne platite jednu presudu i da krenu u prinudnu naplatu – kaže Vukanović.

Sjetio se događaja od prije pet do šest godina, u vrijeme dok je njegov otac bio živ, kada su mu na vrata porodične kuće zakucali sudski izvršitelji zbog duga koji nije mogao da plati.

Riječ je o sudskoj presudi od 8.750 KM koju u tom momentu nije mogao da plati.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here