16.9 C
Banja Luka

Vučić: Velike sile protivpravno naoružavaju Prištinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da velike sile protivpravno naoružavaju Prištinu i misle da niko nikada neće odgovarati.

Vučić je ukazao da te iste velike sile i njihovi pomagači traže odgovornost za događaje u Banjskoj, gde su poginula tri Srbina i policajac albanske nacionalnosti, jer ih interesuje kako da kazne Srbiju zato što su neki Srbi želeli da brane svoja ognjišta.
On je najavio da će svi za koje se utvrdi da su činili krivična djela odgovarati i biti krivično gonjeni, dodajući da kao predsjednik razmišlja kako da pokrene istragu, a da ne dovede zemlju na tešku poziciju.
– Gledam kakvo oružje pominju /za Banjsku/, a oni protivpravno dovukli „džaveline“ i drugo oružje i ne odgovaraju ništa, jer im se može. A ti, Vučiću, pravi se lud! Ali, moj posao je da štitim ovu zemlju i naš narod na Kosovu i Metohiji – rekao je Vučić novinarima u Beogradu.
Govoreći o raspravama o izborima u Srbiji u Savetu Evrope i Evropskom parlamentu, kao io najavama rezolucije, Vučić je rekao da su nadležni u Srbiji saopštili da su izbori završeni, tako da on ne čeka nikoga iz inostranstva da mu donese presudu o sudu njegovog naroda.
Odgovarajući na novinarska pitanja, Vučić je rekao da će sutra primiti Maricu Mihajlović, majku bebe koja je preminula tokom porođaja u bolnici u Sremskoj Mitrovici, i da će joj zahvaliti što je skupila snagu i hrabrosti da javno progovori o tome kroz šta je prošao, ukazujući na to, vjerovatno spasila živote mnogih beba u budućnosti.
Vučić je danas u Beogradu posetio multifunkcionalni centar „Ložionica“, čija je obnova u toku, zajedno sa premijerom Srbije Anom Brnabić, ministarstvom Mihailom Jovanovićem i Irenom Vujovićem, kao i sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.
Izgradnja ovog inovacionog centra namijenjenog kreativnoj industriji, digitalizaciji, inovacijama, umjetnosti i kulturi obuhvata rekonstrukciju „Ložionice“ na 4.800 kvadrata, uz očuvanje prepoznatljivog izgleda, kao i vodotornja i okretnice.
Predviđena je i izgradnja nove zgrade od 11.000 kvadratnih metara, uz podzemnu garažu i veliki park.
Kompletan kompleks prostiraće se na više od 23.000 kvadratnih metara, a cilj rekonstrukcije je očuvanje kulturno-istorijskog nasljeđa dodavanjem modernih elemenata.
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here