Naslovna Najnovije (VIDEO) Putin poručio NATO-u: „Ne idite prema Rusiji, to je za nas...

(VIDEO) Putin poručio NATO-u: „Ne idite prema Rusiji, to je za nas apsolutno neprihvatljivo“

0

“Za Rusiju! Za pobjedu“, poručio je Putin. Osam borbenih aviona na nebu će oblikovati slovo „Z“, što je službeni simbol ruske vojne operacije u Ukrajini

Rusija danas slavi 77. godišnjicu pobjede nad Hitlerovom Njemačkom.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u svom obraćanju poručio da je neprihvatljivo da se NATO približava njihovoj teritoriji.

„Ovih dana vi se borite za naše ljude na Donbasu za sigurnost naše domovine Rusije. Dan pobjede je blizak i drag za svakoga, ne postoji porodica kojoj neko nije nije stradao u tom ratu. Ponosimo se time što se njihov duh nije pokorio. Bez obzira na sve nesuglasice Rusija je uvijek nastupala za sistem sigurnosti koja je prijeko potreban svima u međunarodnoj zajednici.

VIDEO:

https://fb.watch/cUKBMqCnW0/

Zemlje NATO-a nisu htjele čuti naše interese jer su imale nove planove, za krvničku operaciju na Donbasu. Bok je počeo osvjaanje teritorije pokraj naših granica i stvarala se egzistencijalna prijetnja. Sve je govorilo da je sukob s Banderovcima neizbježan. Rusija je izvršila preventivno sprečavanje agresije, to je bilo neizbježno. Naša dužnost je čuvati uspomenu na one zbog kojih smo pobjednici i ne ponoviti globalni rat.

U prethodnim godinama pokušavali smo održavati mirovne dogovore, ali nisu nas htjeli slušati. Imali su potpuno drugi plan, sad to vidimo. NATO aktivno ide prema našoj teritoriji, to je apsolutno neprihvatljivo.

NATO radi s ukrajinskim nacistima, Ukrajina dobija najmodernije oružje. Odluka o specijalnoj vojnoj operaciji je bila jedina ispravna“, naglašava Putin.

Putin je govorio io rusofobiji. Iznio je tvrdnju da je nekim američkim veteranima zabranjen dolazak na Dan pobjede, iako su, kako je rekao, željeli doći.

Poručio je da se stanovništvo u Donbasu koje podržava Rusija bori za svoje porodice. Nakon toga govor je prekinut zbog minuta ćutanja.

Putin je poželio brz oporavak svim ranjenim vojnicima i zahvalio medicinskom osoblju.

„Za Rusiju! Za pobjedu“, uzviknuo je Putin na kraju govora.

Prije predsjednika Rusije govor je održao ministar obrane Sergej Šojgu.

Na moskovskom Crvenom trgu održana je vojna povorka. U njoj učestvuje oko 11.000 vojnika. Izloženi su tenkovi i druga vojna oprema.

Osam borbenih aviona na nebu će oblikovati slovo „Z“, što je službeni simbol ruske vojne operacije u Ukrajini.

Za razliku od ranijih godina, događaju neće prisustvovati nijedan predsjednik strane države.

Nagađalo se na Zapadu da bi Putin danas mogao narediti opštu ili djelimičnu mobilizaciju vojnika, no Kremlj je to ranije odbacio nazvavši to glupošću

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: