Naslovna Izdvajamo (VIDEO) Žestok duel Nebojše Vukanovića i portparola SNSD-a

(VIDEO) Žestok duel Nebojše Vukanovića i portparola SNSD-a

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, bili su gosti ovosedmičnog izdanja dijaloške emisije “Plenum” koju su obilježili svađa, galama i međusobno vrijeđanje.

TV sučeljavanja vlasti i opozicije u Republici Srpskoj prava su rijetkost tako da je ovaj duel izazvao veliku pažnju.

Tako je Vukanović nekoliko puta tokom emisije ponovio “Srbende, otcijepite se”, da je Milorad Dodik igrač međunarodne zajednice, a SNSD zločinačka organizacija, te da ih je on “sve postrojio u mišju rupu”.

Sa druge strane, Kovačević kaže kako je “išao da kupi bonton Vukanoviću, ali ga nije našao jer to ljudi, za razliku od Vukanovića, čitaju”, te da je on povlaštena osoba u Sarajevu jer je “sredstvo”.

Između ostalog, govorili su i o tome da li je revolucionarizam jedini način da se opozicija suprotstavi vladajućim strukturama koje u svojim raljama drže sve važne institucije, kako i zašto policija u RS-u hapsi narodne zastupnike, može li doći do zaokreta na političkoj sceni, kako će trenutna vlast odgovoriti na ujedinjenje opozicije u RS-u, ali i sa opozicijom u FBiH, te kako se suprotstaviti nacionalističkoj retorici i podjelama.

 

(Novi Dani)