Naslovna Najnovije VIŠE NIJE TURISTA! Vlada prihvatila pravo visokog predstavnika da nameće odluke

VIŠE NIJE TURISTA! Vlada prihvatila pravo visokog predstavnika da nameće odluke

0

Vlada Republike Srpske u zakon unijela da se poštuju odluke visokog predstavnika u BiH.

Zanimljivo je da je u tekstu obrazloženja donošenja zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj koji je u formi prijedloga došao u NS RS, navedeno da Vlada Republike Srpske priznaje da visoki predstavnik u BiH ima pravo nametanje odluka visokog predstavnika.

Na ovo je ukazao poslanik SDS-a Vukota Govedarica (SDS), nakon čega je reagovao premijer Radovan Višković, koji je kazao da on lično to ne bi naveo, ali i da to ne znači da oni priznaju odluke visokog predstavnika.

Poslanik PDP-a Milanko Mihaljica je rekao da, zbog navedenog u prijedlogu zakona, Vlada treba da podnese ostavku.

Poslanici trenutno razmatraju prijedlog zakona o izmjenama o porodičnom zakonu…

– Narodna skupština Republike Srpske danas je nastavila petu posebnu sjednicu na kojoj će razmatrati preostalih deset tačaka dnevnog reda, a među njima i Prijedlog porodičnog zakona kojim se znatno unapređuje zaštita prava i interesa djeteta.

Na dnevnom redu je i više zakona o vanparničnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, te o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

Pred poslanicima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine.

(BN Foto:NSRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: