Naslovna Izdvajamo Višečlanoj porodici Avram iz Kalinovika POTREBNA VAŠA POMOĆ

Višečlanoj porodici Avram iz Kalinovika POTREBNA VAŠA POMOĆ

0

Radomir i Tijana Avram imaju sedmoro djece, sedam kćeri. Najstarija ima 16, a najmlađa četiri godine.

Opština Kalinovik prije nekoliko godina pomogla im je da naprave kuću ali su radovi, očigledno, urađeni loše i polovično pa je kuća puna vlage.

Radomir nema sredstava da to sanira od svoje plate.

,,Radim na farmi ovdje u Kalinoviku.Plata nije loša, hiljadu maraka,ali za nas devetoro to nije dovoljno ni za režije i hranu,a djecu treba i obući i školovati“, kaže Radomir i dodaje da mi je naveća želja da uradi izolaciju i fasadu na kući jer je kuća hladna i puna vlage.

,,To mi je prioritet ali od plate nikako ne mogu da uštedim za to.Pred izbore su dolazili neki iz Banjaluke,pitali šta nam treba.Rekao sam fasada,obećali su to uraditi ali se nikada više nisu pojavili“, ističe Radomir.

Suruga i majka Tijana nije zaposlena, a sve i da ima posla ne bi mogla raditi od obaveza oko devotočlane porodice. Najveća joj je želja da saniraju kuću i da je malo opreme.

,,Vlaga je ogromna. Stalno držim otvoren prozor da pokušam to da isušim da mi djeca ne spavaju u sobi punoj vlage“, kaže Tijana i dodaje da bi voljela i da opremi namještajem sobe za djevojčice da ne moraju više spavati na podu.

BN televizija već je izvještavala o porodici Avram, koja trenutno skromnu pomoć dobija jedino od crkve.

Vidjevši našu priču predsjednik DNS-a Nenad Nešić odučio je da im pomogne. Za najstariju, od sedam sestara Avram, Snježanu koja pohađa srednju ugostiteljsku školu u Istočnom Sarajevu, obezbijedio je smještaj i sve ostalo neophodno za život. Za koji dan u domaćinstvo Avram stići se i nophodna bijela tehnika.

,,Uslovi u kojima živi ova porodica su poraz ove vlasti i poraz ovog društva. Moramo im omogućii da imaju dostojan život“, ističe Nešić i dodaje da će učiniti sve da im pomogne.

,,Hvala ovim divnim roditeljima koji se, iako teško žive,brinu o sedmoro djece.Šest od sedam kćerki pohađaju školu,sve su zdrave i lijepe. Naše im da im pomognemo na svaki način jer je to naša budućnost“, kaže Nešić i dodaje da je sramota da do sada ovoj devetočlanoj porodici već nisu pomogli predstavnici vlasti.

Nešić tvrdi da će nakon, kako kaže, promjena iduće godine nova vlast usvojiti zakon po kojem će svaka majka četvoro i više djece iz budžeta Republike Srpske primati naknadu u visini prosječne plate.

Do tada pomozimo svi porodici Avram.

kontakt za pomoć porodici Avram

Radomir Avram  + 387-(0)66-358-911

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube