Naslovna Najnovije Višković: Danas je sahranjena BiH

Višković: Danas je sahranjena BiH

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je danas sahranjena BiH i da ona nema nikakvu budućnost.

„Ako smo mi postali robovi jedne ambasade da neki službenici kroje sudbinu svih građana BiH. Nemojte se zavaravati – na red će doći i Bošnjaci i Hrvati“, rekao je Višković.

Višković kaže da se ovo što je viđeno danas u sudnici Suda BiH nije moguće vidjeti nigdje u svijetu.

Višković je dodao da bi ovo moglo biti poučno štivo za čitavu Еvropu i svijet kako se u jednoj demokratskoj državi krše sve osnovne ljudske norme.

„Vi zamijenite sudije a da uopšte okrivljenu stranu ne obavijestite o tome i sad neki novi sudija objašnjava kako onaj stari ide u penziju pa koristi odmor i tako dalje…“, kaže Višković.

Višković je rekao da sudija Sena Uzunović nije izvučena iz bubnja nego u ambasadi.

„Čak se vidjelo da su joj napisali šta treba da kaže“; rekao je on.

„Radnja koja se Dodiku stavlja na teret je urađena prije 8. avgusta prošle godine a optužnica se pokreće 9. ili 10. avgusta to znači da radnja učinjena prije nego što je Šmit nametnuo zakon“, rekao je Višković.

Višković je rekao da se takvo nešto može vidjeti samo u BiH.

„To nas ne čudi, ovo je i prije bio kazamat za Srbe. Ovo je kraj BiH i tako će i biti budite sigurni“, poručio je Višković.

Višković je dodao da smatra da pritisci na sudiju Mirsada Striku dolaze od američke ambasade.

„On se borio sam sa sobom u toj sudnici, pokušavao je da nađe neke pravne norme za ono što mu je neko nametnuo i očito da nije ispunio želje nalogodavaca pa je morao da ode“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: