Naslovna BIH VIŠKOVIĆ: Neodrživo da cijena električne energije u Srpskoj ostane na sadašnjem nivou

VIŠKOVIĆ: Neodrživo da cijena električne energije u Srpskoj ostane na sadašnjem nivou

0
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je neodrživo da cijena električne energije u Srpskoj ostane na sadašnjem nivou, ali da će i u narednoj godini biti najpovoljnija u BiH i okruženju.

Višković je naglasio da će cijene električne energije za domaćinstva i privredu Srpske biti povoljnije nego u Federaciji BiH ali da je potrebno napraviti određene korekcije.

– Imamo jednogodišnje i dvogodišnje ugovore sa našim privrednicima koji ističu krajem ove godine. Prema tome se dolazi u poziciju da se prave novi ugovori i sigurno da će tu doći do određenih korekcija. Čak imamo i saglasnost privrednika da mora doći do korekcije cijena električne energije, da je neodrživo da ostane na postojećem nivou – rekao je Višković sinoć za ATV.

On je dodao da će opredjeljenje Vlade Srpske biti da domaćinstva, koja troše određenu količinu električne energije za svoje osnovne potrebe, nemaju poskupljenje električne energije ili da to poskupljenje bude zanemarivo.

– Očekivanja povećanja cijena električne energije u domaćinstvima može biti isključivo tamo gdje se primijeti enormno povećanje ove godine u odnosu na prethodne godine – naglasio je Višković.

Za funkcionisanju novog Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema, koji obuhvata elektronske zdravstvene knjižice u Srpskoj, Višković je rekao da je potrebno određeno vrijeme za njegovu potpunu implementaciju.

– Mogu da prihvatim da postoje određeni tehnički problemi. To vodi Fond zdravstvenog osiguranja. Obavijestili su me da su njihovi timovi već otišli do Doma zdravlja Banjaluka da vide o čemu se radi – rekao je Višković i dodao da je svrha tog informacionog sistema da olakša finkcionisanje zdravstvenog sistema.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube