28.7 C
Banja Luka

Višković: Sam sastanak s Orbanom govori za sebe

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je današnji sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, na kojem je razgovarano o svim interesantnim temama, veoma značajan za Srpsku.

Višković je prisustvovao sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Orbana, na kojem su još bili i ministar spoljnih poslova Peter Sijarto i mađarski ambasador u BiH Kristijan Poš.

„Razgovarali smo o političkim i ekonomskim pitanjima, ali sam sastanak koji je trajao više od dva i po časa govori sam za sebe“, izjavio je Višković ali nije mogao govoriti o detaljima.

On je novinarima u Prijedoru rekao da je bilo riječi o svim temama koje su interesantne za Republiku Srpsku, BiH i za očivanje mira i stabilnosti na ovom prostorima.

Među temama o kojima se razgovaralo, kako je rekao, bilo je ekonomska pomoć Mađarske prema Republici Srpskoj, osnivanju fonda na ovim prostorima u narednom periodu i određenim iskustvima Mađarske o demografiji i stranim ulaganjim.

Višković je rekao da su on i ministar Sijarto dobili zaduženja od Dodika i Orbana da u narednom periodu u intenzivnoj saradnji realizuju sve ono o čemu su danas razgovarali.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here