Naslovna BIH Višković: Srpska ima najpovoljniji privredni ambijent u okruženju

Višković: Srpska ima najpovoljniji privredni ambijent u okruženju

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kompanije MASCO Group iz Saudijske Arabije o mogućnostima ostvarivanja saradnje na zajedničkim projektima iz različitih oblasti, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Delegacija ove kompanije izrazila je zainteresovanost za ulaganje u projekte iz oblasti energetike i obnovljivih izvora, s akcentom na izgradnju solarne elektrane.

Razgovarano je i o mogućnostima saradnje na projektima izgradnje i revitalizacije putne i željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.

Premijer Srpske dao je punu podršku saradnji sa kompanijom MASCO Group koja će biti u obostranom interesu, ističući da postoji prostor za proširenje saradnje i u drugim oblastima.

Višković je upoznao delegaciju kompanije sa prednostima ulaganja u Srpskoj, ističući da Srpska ima najpovoljniji privredni ambijent u okruženju, kvalifikovane radnike, najniže stope oporezivanja, te niz olakšica prilikom investiranja.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić i ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube