Naslovna Najnovije Višković studentima sa KiM: U Republici Srpskoj ste uvek među svojima

Višković studentima sa KiM: U Republici Srpskoj ste uvek među svojima

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković priredio je danas u Upravnom centru Vlade Srpske u Banjaluci svečani prijem za prava studenata sa Kosova i Metohije i njihove kolege sa banjalučkog Pravnog fakulteta, s kojima zajedno učestvuju u projektu „Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje“.

Cilj ovog projekta je upoznavanje sa institucijama Republike Srpske i jačanje studentske saradnje.

Višković je najvećim studentima poželio srdačnu dobrodošlicu i istaknuo da mu je drago što su ponovo došli u posjetu Republici Srpskoj i njenim institucijama.

„Zajednički projekat koji vas povezuje, a koji nosi naziv ‘Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje’, nije mogao da ponese bolje ime, jer ste, zaista, u Republici Srpskoj uvijek dobrodošli i uvijek ste među svojima, među braćom i prijateljima“, kazao je Višković.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je do sada, kroz projekat „Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje“, u posjetu institucijama Republike Srpske stiglo više od 250 studenata sa Kosova i Metohije, Višković je istakao da to na najbolji način potvrđuje jedan od osnovnih ciljeva projekta, a da je jačanje različitih vidova studentske suradnje uz institucionalnu podršku.

Višković je upoznao studente Kosova i Metohije sa aktivnostima Vlade Republike Srpske i najvažnijim prioritetima u narednom periodu, kao i sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Studentima sa KiM i iz Banjaluke poželeo je da nastava unapređuje međusobnu saradnju i da jačaju prijateljske i bratske veze.

Vrijeme šalje snažnu poruku zajedništva cjelokupnog srpskog naroda na svim prostorima na kojima on danas živi”, naveo je Višković, saopšteno je na sajtu Vlade Republike Srpske.

(Tanjug) Foto: Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube