Naslovna Najnovije Na prvoj liniji u Bahmutu maksimalno se živi četiri sata

Na prvoj liniji u Bahmutu maksimalno se živi četiri sata

0

BAHMUT – Američki specijalizovani medij „Military Watch“ piše da preživjeli američki marinci, koji su učestvovali u borbama u i oko Bahmuta (Artjomovska), potvrđuju da je taj front postao – klaonica ukrajinske vojske.

Borbe za Bahmut i masovna pogibija porede se sa svojevremenim borbama za Marijupolj.

Rijedak uvid u užasne uslove na bahmutskom frontu dao je bivši američki marinac Troj Ofenbeker, koji je učestvovao u borbama.

„Očekivano trajanje života na prvoj liniji fronta je oko četiri sata“, priznao je on, govoreći o ukrajinskim vojnicima, prenosi Srna pisanje američkog medija.

Ofenbeker ruske topovske udare na Bahmut naziva „kontinuiranim“ i demantuje tvrdnje da ruskim snagama, navodno, ponestaje municije.

Borbe u Bahmutu smatraju se jednim od najkrvavijih od početka rusko-ukrajinskog sukoba. Ukrajinci su ovu bitku zbog velikih gubitaka u ljudstvu nazvali „mašinom za mljevenje mesa“.

„Military Watch“ navodi da ukrajinski vojnici brojnošću nadmašuju ruske protivnike nekoliko puta, međutim Rusi su uspjeli da pregrupišu svoje snage.

U tekstu se navodi da je zapadno vojno osoblje bilo jako uključeno u vojne operacije Kijeva od samog početka, od stotina britanskih kraljevskih marinaca koji su aktivno raspoređeni na frontu od aprila 2022, do velike CIA „stelt mreže“ koja pruža ljučnu podršku, a tu su i bivši vojnici iz niza zapadnih zemalja.

Kako zaključuje američki medij, „sukob sve više podsjeća na borbu iscrpljivanja, u kojoj se Rusija sama, sa ograničenim oružjem iz Bjelorusije, Irana i vjerovatno Sjeverne Koreje, suprotstavlja združenim snagama Kijeva i NATO-a“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube