Naslovna Region Vlado Georgiev: Srbi su većinski narod u Crnoj Gori, nova vlast ako...

Vlado Georgiev: Srbi su većinski narod u Crnoj Gori, nova vlast ako ne ukine sramne sankcije Rusiji ista je kao i prethodna!

0

Nova vlast u Crnoj Gori mora da ukine sankcije Rusiji, ukoliko ne želi da slijedi put prethodnog režima, poručio je u razgovoru za Borbu naš proslavljeni kantautor i producent Vlado Georgiev.

Kaže i da je očekivano da mu se ukine zabrana ulaska u Crnu Goru.

“To je bilo više nego očekivano, logičan i pozitivan potez nove crnogorske Vlade, koji svakako ne umanjuje sramnu i ksenofobičnu odluku prethodne vladajuće garniture. Nakon ponovljene zabrane ulaska podnio sam tužbu, sada ću je vjerovatno povući nakon konsultacije sa mojim braniocem”, kaže on.

Dodaje i da očekuje da se ukinu sulude sankcije Rusiji.

”Red bi bio, jer nikom nije poznato zbog čega su ikada i uvedene sankcije Rusiji, sem što se to može protumačiti kao još jedan mega-poltronski potez prethodne Vlade, koji je na taj način pokazivao naklonost nekakvim anti-ruskim i pro-nato strujama i družinama. Taj robo-poslušnički stav prethodne Vlade dozvolio je da Ruse, naše prijatelje koji su u velikom broju došli u Crnu Goru, investirali u nekretnine prepoznajući je kao jednu lijepu zemlju, nazove nepoželjnima. Koliko god da su se trudili da ta odluka o pridruživanju sankcijama Rusiji ostane u okvirima nekakve visoke politike, neizmjerno je sramna, jer je po pitanju odnosa Crne Gore i Rusije neshvatljiva, neosnovana i smješna. Neki viši interesi i krugovi nekih moćnika nikada više ne bi smjeli dovesti u pitanje odnos bratskih država i naroda. Kad to kažem, takođe mislim i na odnose sa drugim zemljama koje nas poštuju i sa kojima imamo dobre diplomatske i druge odnose, kaže on.

Očekuje da se popravi status Srba u Crnoj Gori.

“Naravno da hoće. To više nije ni upitno. Srbi su većinski narod u Crnoj Gori. Tačka”, jasan je on.

Medije koji su ga nazivali teroristom, dodaje, treba nazvati pravim imenom.

”To su pro-fašistički nastrojena glasila sa takvom uređivačkom politikom. Nazvati mene teroristom u trenutku dok su se na Cetinju ispred manastira pravili skupovi “komita” i  pjevale ustaške pjesme a na RTCG puštao Tompson je jedna bolesna faštistoidna ideja, koja je, eto naišla i na realizaciju. Policija je to sprovela u djelo. Neka im je na obraz dok su živi, što se mene tiče. Veće bruke u Crnoj Gori nije bilo od pamtivijeka, koliko u godini koja je iza nas. Prethodna vlast je zaista otišla toliko daleko, da su se i poznati hrvatski šovinisti smijali njihovoj želji za dokazivanjem u takmičenju najglasnijih srbomrzaca. Srećom, taj broj je tako mali i zanemarljiv, gotovo beznačajan. Ali, takvi disonantni tonovi se zaista više nikad ne bi smjeli čuti u Crnoj Gori. Crna Gora je anti-fašistička zemlja koja se protiv fašista uvijek i borila. Tako treba i da ostane, ističe on.

Nada se da će u Crnu Goru doći što prije.

“Možda već za Novu godinu i Božić pođem sa porodicom da obiđem roditelje. Nikad nije prošlo ovoliko vremena da nisam bio u Crnoj Gori i to poprilično sve zajedno liči na neki ružan san, pa ću, eto, pokušati sve ovo kao san i da zaboravim.”

Planovi su mi da me sva ova situacija koja nas je zadesila sa korona virusom ne poremeti psihički, da uđem uskoro u studio i da vas uskoro obradujem nekim novim pjesmama. Da vas opet terorišem stihovima i notama i da svi zajedno uživamo u terorizmu najljepših emocija i ljubavi. Svako dobro vam želim kao i svim vašim čitaocima, zaključio je Georgiev.

(borba.me)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube