Naslovna Politika Vlast mora položiti račune narodu! Kampanju počinjemo u Bijeljini, završavamo u BL

Vlast mora položiti račune narodu! Kampanju počinjemo u Bijeljini, završavamo u BL

0

Ovo su bile četiri izgubljene godine, a ako stanje ostane ovakvo, sa ovakvom vlasti može samo da nam bude gore i da umjesto 200 hiljada van Republike Srpske onda bude 250 hiljada ljudi, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS, na pres konferenciji u Banjaluci.

On je upitao da li bilo ko od predstavnika vlasti može da izađe pred narod i kaže „da ove četiri godine smo bili u vlasti i na nivou i Republike Srpske i BiH i imamo rezultate sa kojima možemo da se pohvalimo“.

Šarović kaže da bi ljudi iz vlasti, umjesto što se bave širenjem straha, narodu morali položiti račune o svojim rezultatima.

„Sa Bakirom Izetbegovićem se po danu svađaju i prepucavaju po medijima, a po noću dijele pozicije i funkcije. Sada nama spočitavaju da smo mi u nekom savezu sa nekim tamo “, navodi Šarović.

On je poručio da će kampanja SDS biti pozitivna.

„Oni nikako da shvate da mi u to blato ne želimo da ulazimo i hoćemo jednostavno rečeno da kažemo naše mišljenje šta u ovom društvu nije dobro i kao ćemo ga mijenjati“, naglasio je Šarović.

Istakao je da povratak mladih u Republiku Srpsku mora biti prioritet.

„To se može uraditi samo ako u ovoj zemlji obezbijedimo mir i stabilnost i ukoliko u prvi plan dođe ekonomija, razvoj i pravda. To ćemo govoriti svaki dan. Imamo one koji to mogu da iznesu to su naši prioriteti i to u prvoj godini mandata“, kazao je Šarović.

Govoreći o održavanju protesta u Zvorniku Šarović, je rekao da će SDS učestvovati u njima.

„To je prilika da uputimo ključne poruku vlastima da se krčmljenje javne imovine, koje smo mogli vidjeti u Alaumini, Ljubiji, Solarnoj elektrani Trebinje…. ne mogu tolerisati. Treba da skrenemo pažnju na stvari koje će svoj epilog doživjeti nakon oktobra“, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS je danas kazao da će stranka svoju izbornu kampanju početi u Bijeljini velikom konvencijom SDS koja će, kako je istakao, da manifestuje optimizam, snagu u vjerovanje u promjene na bolje, te da će kampanja SDS za ove izbore završiti u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: