25.7 C
Banja Luka

Vodostaji rijeka opadaju, stanje se normalizuje

Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini se normalizira, nakon što su vodostaji većine rijeka danas u opadanju.

https://youtu.be/gglvlQsniaA

Poplave su nanijele veliku materijalnu štetu stanovništvu Istočnog Sarajeva.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić obišli su  danas poplavljena područja  u opštinama Trnovo i Istočna Ilidža.  

Kiša trenutno ne pada, ali se stanovnici pripremaju, jer su najavljene nove padavine.  Ljudi su u strahu, i kažu da ovakva šteta nije zapamćena u posljednjih 100 godina.

Premijer RS Radovan Višković je tokom posjete  najavio je pomoć  svim ljudima koji su pretrpjeli štete. Izrazio je očekivanje da će gradska i opštinska komisija izaći ne teren, kako bi evidentirali štetu. Istakao je da će sigurno trebati vremena da se saniraju sve štete.

“Svakom čovjeku će, u granicama naših mogućnosti, biti pružena pomoć, bez obzira kolika je ona”, rekao  je Višković, naglasivši kako je dobro što nije bilo ljudskih žrtava. 

Načelnik opštine Trnovo  Dragomir Gagović rekao je kako su ovih dana neprestano radila dva, tri bagera, kako bi raščistili teren, te da je zabrinjavajuće što je najavljena kiša.

Jaka kiša sa olujnim vjetrom nanijela je veliku štetu i Olimpijskom centru Jahorina.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here