Naslovna Izdvajamo VOJIN MIJATOVIĆ otkrio karte! RADIĆE ZA DODIKA a opoziciji u RS poručio:...

VOJIN MIJATOVIĆ otkrio karte! RADIĆE ZA DODIKA a opoziciji u RS poručio: Bolje niste ni zaslužili, nego da se konačno i raspadnete

0

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović se oglasio nakon učestalih prozivki na račun Pokreta za državu i ponudio opoziciji u RS-u da zajedno izaberu dva delegata u Dom naroda.

„Za nas nema razlike između SNSD-a i opozicije kada su u pitanju stavovi prema državi BiH, prema genocidu u Srebrenici, članstvu u NATO savezu, prema Beogradu i Zagrebu i još niz pitanja“, istakao je Mijatović.

Naveo je katastrofalno loš rezultat opozicije kao glavni razlog za ovakvu situaciju, te da se Pokret za državu ne odriče svog stajališta da su za njih SNSD i opozicija isti.

„Opozicija nema kapacitet da izglasa dva delegata u Dom naroda jer je potopljena na izborima, bez dva delegata nemaju nikakve šanse da budu sastavni dio vlasti na državnom nivou. Mi vrlo korektno, javno bez spletki i pljuvanja nudimo da zajedno izaberemo dva delegata jednog iz opozicije i jednog iz Pokreta za državu“, poručio je Mijatović.

Rekao je da bi takvim dogovorom SNSD izgubio instrumente za blokadu države, opozicija bi dobila šansu da izbaci tu stranku iz državne vlasti, a Pokret za državu bi dokazao svoju misiju da štiti BiH od bilo čijih blokada. Mijatović je dodao kako je ovakav dogovor jedini način da se opozicija „ne raspadne“ i zadrži minimum šanse da porazi SNSD.

„Zbog vašeg katastrofalnog rezultata jedini krivac ukoliko SNSD dobije četiri u Domu naroda ste vi, ukoliko ne shvatite ovo, onda bolje niste ni zaslužili, nego da se konačno i raspadnete. A koliko vaših ruku Dodik već ima to ćemo brzo vidjeti, ruke Pokreta za državu nema ni SNSD ni vi, ne podrazumijevamo se nikome, osim državi BiH i njenim građanima“, na kraju je zaključio Mijatović

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube