Naslovna BIH Vozači, oprez: Kolovozi mokri, snijeg pada u višim predjelima

Vozači, oprez: Kolovozi mokri, snijeg pada u višim predjelima

0

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po mokrim kolovozima, a u višim planinskim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava po kolovozu, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Iako nije više zakonska obaveza, iz AMS-a mole vozače da još ne mijenjaju zimske gume ili da na put ne kreću bez adekvatne zimske opreme.

Magla smanjuje vidljivost i dodatno otežava saobraćaj, pa se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod i Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zbog sanacije klizišta i dalje zatvorena Zenička zaobilaznica na auto-putu u oba smjera.

Sporije se zbog radova tokom dana saobraća na putnim pravcima: Jablanica-Mostar u Donjoj Jablanici, Čevljanovići Nišići, na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu. Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube