Naslovna Izdvajamo „Vraćena je sa granice jer je pod istragom“ Policija traži da se...

„Vraćena je sa granice jer je pod istragom“ Policija traži da se majki dečaka ubice zabrani napuštanje zemlje

0

Majka dječaka koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, vraćena je sa graničnog prelaza Prohor Pčinjski, ka Sjevernoj Makedoniji, jer je pod istragom.

Majka je bila sa kćerkom, a nije joj dozvoljen prelazak graničnog prelaza, jer policija nije obaviještena o njenom odlasku iz zemlje.

MUP će zatražiti da joj se izrekne mjera zabrane napuštanja teritorije Srbije ili grada Beograda.

– Majka dječaka i njena kćerka vraćene su sa graničnog prelaza jer je u toku istraga protiv majke, a privremeno im je blokirana sva imovina. Takođe, sa njom je nakon zaustavljanja na granici obavljen i razgovor – rečeno je za Kurir iz MUP.

Otac dječaka se nalazi u pritvoru koji je početkom mjeseca produžen za još 30 dana, a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “teška djela protiv opšte sigurnosti”.

Sumnjiči se da je on obučavao dječaka ubicu da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe provjerava da li se u radnjama majke dječaka, stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maljoletnog lica.

Na dan masovnog ubistva: “Bio je usporen”

Kako je ranije pisano, tužilaštvo je protiv majke i oca dječaka pokrenulo i predistragu kako bi se utvrdilo da li su zlostavljali i zanemarivali sina.

Povodom ovog slučaja, majka dječaka je dala iskaz u policiji gdje je govorila o ponašanju svog sina na dan zločina, ali i ranijih dana.

Ona je, kako smo pisali, rekla da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dječaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, poslije čega je probudila djecu. Tvrdi da čak ni tada nije primjetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

– Dječak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica umije da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze kćerku u školu, a dječak je ostao kod kuće i sam se spremao – kaže izvor upoznat sa slučajem.

FOTO: RINGIER
FOTO: RINGIER

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gdje je saznala istinu.

– Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da povjeruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima – kaže izvor Blica.

Podsjetimo, Kosta K. učenik sedmog razreda beogradske škole “Vladislav Ribnikar” 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dvije dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gdje je ubio još sedam školskih drugara, a ranio takođe pet učenika i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube