Naslovna Rusija Vratićemo kontrolu nad izgubljenim gradovima, 10.000 čečena je spremno da krene na...

Vratićemo kontrolu nad izgubljenim gradovima, 10.000 čečena je spremno da krene na front

0

Šef Čečenije je rekao da će se, ako se danas ili sutra ne promeni pristup sprovođenju specijalne operacije, obratiti rukovodstvu Ministarstva odbrane i najvišem rukovodstvu Rusije kako bi im objasnili „situaciju koja se zaista dešava na teren.“

Pored toga, obećao je da će povratiti kontrolu nad Balaklejom, Kupjanskom i Izjumom:

„Ja, Ramzan Kadirov, zvanično vam izjavljujem da će svi ovi gradovi biti vraćeni. Naši momci su već tamo. Još 10.000 boraca je spremno za polazak, a mi ćemo u bliskoj budućnosti stići do Odese.

Posebno je primetio ćutanje vlasti: „Šteta što zvaničnici ništa nisu rekli. Da je to htela Rusija, ne bi vratila ni korak nazad. Jasno je da ljudi nisu bili spremni za ovo.

Podsetimo, nakon sledećeg brifinga ruskog Ministarstva odbrane nije bilo reči o povlačenju iz Kupjanska i Izjuma, resor je izdao saopštenje u kome se objašnjava da je došlo do „pregrupisavanja“ u pravcu Donjecka kako bi se intenzivirala neprijateljstva u DNR. .

Za razliku od Ministarstva odbrane, Kadirov je rekao da su „napravljene greške“ i da je potrebno promeniti vojnu strategiju u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube