Naslovna Region Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM: Ako krenu oružjem na vas,...

Vučić na sastanku sa Srbima sa KiM: Ako krenu oružjem na vas, branite se, a mi ćemo vas zaštiti i pobijedićemo u toj borbi!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u kasarnu u Raškoj, gdje obilazi jedinice Vojske Srbije i Žandarmerije.

Vučić će se uskoro sastati sa vojnim vrhom i Srbima sa Kosova i Metohije, povodom upada specijalaca lažne države Kosovo na sjever pokrajine i pucnjave po srpskom narodu.

Predsjednik Srbije kaže da je spreman da sasluša Srbe sa Kosova i Metohije i na kraju sastanka će im odgovoriti na sva pitanja.

– Neću previše o prošlosti. Neću o tome koliko nas je bilo 1961. i koliko nas je danas na KiM – rekao je Vučić i podsetio na pogrom naroda 2004. godine i na 2008. godinu kada je Priština jednostrano proglasila nezavisnost, ali niko iz vlasti u Beogradu nije reagovao- započeo je Vučić obraćanje narodu.

Vučić kaže da zna šta misli običan narod, ali je poručio liderima Srpske liste da nije od njih tražio da budu uz njega zato što se nekome nešto sviđa.

– Sasvim sam siguran da dobro znate da smo se borili i trudili da luču srpske države i srpskog naroda sačuvamo, a da ne ugrozimo cjelokupan srpski narod i celokupnu Srbiju – rekao je Vučić i podsjetio na 2013. godinu kada je potpisan Briselski sporazum. Tada je odbijena tačka da tzv. Kosovo uđe u UN, iako su skoro svi ministri tadašnje Vlade Srbije bili za to da se usvoji. To je bila tačka 14. Briselskog sporazuma – rekao je Vučić.

On je objasnio da je trebalo podizati cijelu Srbiju jer skoro da nije bilo ni borbenih aviona kada je došao na vlast.

– Mislim isto što i vi, ali postavlja se pitanje šta je to što je naša najpametnija reakcija – rekao je Vučić.

On kaže da je molio Srbe da ne dođe do napada na ROSU kada su pravili špalir jer zna da su Albanci jedva čekali da do toga dođe.

– Živ nisam bio kada sam čuo da je Sofronijević ranjen – kaže Vučić i dodaje da je rekao Lajčaku da EU obuzda Albance ili će to Srbija uraditi.

Vučić je objasnio da su Albanci imali podršku barem jedne države, a da ta država nije članica EU.

– Neke zapadne sile požuruju Albance jer imaju želju da se sve uruši i destabilizuje. Cilj im je i destabilizacija Srbije – rekao je Vučić.

On kaže da nikad nije čuo da neko ide da hapsi “plazma keks” i limenke “koka-kole” uz ispaljivanje rafala.

Ističe da je dobro da EU konačno nije koristila izraz “obije strane”.

– Vidim kakvo je raspoloženje kod vas. Šta god da vas molim, znam da me nećete poslušati. Plašim se da imamo iracionalnu vlast u Prištini i zlonamjernike u međunarodnoj zajednici koji žele sukob jer ne žele da se Srbija brže razvija – rekao je Vučić.

On dodaje da Srbija nema izbora i da neće dozvoliti pogrom.

– Ja ne mogu da vas pozivam da ulazite u sukobe sa bilo kim. Razumeo sam vašu odluku, iako bih volio da ste malo razmislili i racionalnije je donijeli. Nisam glup da ne vidim da je to vaš dogovor. Ne kažem da je to nečasno. Imate emociju, a šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas – rekao je Vučić.

 

Vučić naglašava da je sa Prištinom nemoguće razgovarati.

– Oni se ne brinu za Sofronijevića. Ne brinu se jer su dobili odobrenje jedne sile i šta god da se desi, oni će reći da su “jurili kriminalce”. Zamislite te “kriminalce” koji zarađuju na “plazma keksu”. Vakcine su hapsili. Misle da su dovoljno pametni da mogu da unižavaju Srbe – rekao je Vučić.

On je rekao ljudima da budu stprljivi i da zna da Albanci neće da se drže sporazuma.

– Nama će spas biti Briselski sporazum jer oni neće da ga primijene – rekao je Vučić i poručio narodu da ako Albanci krenu nasiljem “vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas!”

Predsjednik Srbije je ponovo zamolio NATO da radi svoj posao, a Albance da ne pokušavaju opet da dovode Srbe u red.

– Ako to pokušaju, iako znam da će posle ove rečenice cio svet tražiti moju glavu, u toj borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše djece na KiM i njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo decu, već ćemo u toj borbi i da pobijedimo! – rekao je Vučić i dobio ovacije naroda sa Kosova i Metohije.

Prethodno su politički predstavnici Srba i građani sa Kosmeta postavljali pitanja predsjedniku Srbije tražeći od njega zaštitu.