Naslovna Region Vučić: „Na silu možete da radite šta god hoćete i Srbiji, ali...

Vučić: „Na silu možete da radite šta god hoćete i Srbiji, ali malo teže nego 1999. godine, a uskoro i mnogo teže. Ali na silu, ne uz pristanak“

„Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije, jer nemamo pravo da to učinimo po Kumanovskom sporazumu. Nama je mir najpotrebniji“, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Pink, komentarišući krizu na sjeveru Kosova.

„Čekaćemo NATO da reaguje, tek ako to ne uradi u roku od 24 sata, Srbija će reagovati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji „, naglasio je Vučić.

On je rekao da ne želi da zbog neiživljenog političara iz Prištine koji se igra svojim safari vozilima zagorava život blokirajući administrativne prelaze Albancima iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

„Gledamo da pomognemo naš narod i čvrsto stojimo uz naš narod na Kosovu i Metohiji“, rekao je predsednik Srbije i dodao da Rusija podržava teritorijalni integritet Srbije, što je dokazao i ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko posjetom Jarinju.

Vučiću je interesantno kako niko ne reaguje kada pripadnici jedinica lažne države Kosovo sa safari vozilima dođu na administrativne prelaze i stoje tamo sedam dana, ali da se reaguje kada Srbija, suverena država priznata u UN, pomjera trupe po svojoj teritoriji ili digne neki avion.

Vučić je rekao da neće da prihvata „politike svršenog čina“.

„Na silu možete da radite šta god hoćete i Srbiji, ali malo teže nego 1999. godine, a uskoro i mnogo teže. Ali na silu, ne uz pristanak“, rekao je Vučić i podsjetio na britansku doktrinu da je „uvijek potrebno neprijatelju ostaviti izlaz“, a albanski lideri su nas natjerali da moramo da se branimo i rukama i nogama.

„Čekaćemo NATO da reaguje, tek ako to ne uradi u roku od 24 sata, Srbija će reagovati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji „, naglasio je Vučić.

(Vijesti Srpske)