26.7 C
Banja Luka

VUČIĆ: Rusi će ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom – Srbija će biti kosponzor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u UN Rusi ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom, a da će Srbija biti kosponzor.

„Rusi će ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom, trebalo bi i Belorusi… Mi ćemo svima biti kosponzori“, poručio je predsednik za RTS.

Kako je rekao, mora istina da se sazna – ko je stvarno činio genocide i kada ih je činio.

„Mi nismo želeli povratak u prošlost ali neki su nas vratili 29 godina pa čemo mi neke da vražamo 70, 80 godina u prošlost“, naveo je on.

Podsetimo, Vučić se danas sastao u NJujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom sa kojim je razgovarao o poslednjim dešavanjima i pozicioniranjima zemalja pred glasanje o nacrtu Rezolucije o Srebrnici.

„Razmenili smo mišljenja o diplomatskim aktivnostima koje Srbija preduzima kako bi se, svime čime raspolaže, suprotstavila ovom presedanu i nakaradnim pritiscima koji podrivaju međunarodno javno pravo i samovoljno i selektivno određuju pravdu i istinu“, rekao je predsednik.

On je naglasio da za Srbiju nema drugog puta sem borbe, do poslednjeg trenutka, za očuvanje obraza i slobode zemlje, dodajući da je zamolio prijateljsku Rusku Federaciju da, i ovoga puta, stane uz nas u odbrani ponosa i dostojanstva srpskog naroda, ali i načela na kojima su zasnovane UN i pravičan globalni poredak.

Predsednik je ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u pogledu podrške teritorijalnom integritetu i političkom suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će se u četvrtak, i pored mnogih razočarenja, pokazati da Srbija ima dovoljno jakih, iskrenih i pouzdanih prijatelja.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here