Naslovna Najnovije Vučić zahvalio Dodiku jer je lično preuzeo donaciju: „Biće dovoljno vakcina i...

Vučić zahvalio Dodiku jer je lično preuzeo donaciju: „Biće dovoljno vakcina i za Srpsku“

Srbija će, uz današnju donaciju od 10.000 doza vakcina “astra zeneke” protiv virusa korona za Republiku Srpsku obezbijediti i ruske vakcine “sputnjik”, kao i bilo koje druge, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom obišao Institut za virusologiju i serume “Torlak”.

Vučić je zahvalio Dodiku što je lično preuzeo donaciju vakcina “astra zeneka”, te precizirao da ta donacija obuhvata još 10.000 doza za revakcinisanje.

On je rekao i da je Srbija spremna da Republici Srpskoj dostavi i bilo koju druge vakcine protiv virusa korona, za koje dobije dozvole za izvoz.

“Za Republiku Srpsku, i po pitanju vakcina, uvek smo tu na raspolaganju i kad god možemo da pomognemo to ćemo i da uradimo”, rekao je Vučić.

On je naglasio da su odnosi Srbije i Republike Srpske na izuzetno visokom nivou, te naglasio da će se takvi bratski i prijateljski odnosi negovati i u budućnosti.

Vučić je rekao da Srbija može da pomogne i Republici Srpskoj i svima drugima u regionu jer je obezbijedila dovljno vakcina za svoje građane.

On je precizirao da je Srbija danas prešla broj od tri miliona datih doza, a da je više od 1,2 miliona građana revakcinisano.

Prema njegovim riječima, Srbija će u ponedjeljak dobiti još 211.000 doza vakcine “fajzer”, da očekuje do kraja aprila još 500.000 kineske vakcine “sinofarm”, kao i nove količine ruske vakcine “sputnjik”.

On je izrazio zadovljstvo što je na Institutu “Torlak ” počelo punjenje i pakovanje ruske vakcine “sputnjik”, te potvrdio da će polovinom narednog mjeseca biti proizvedene i prve količine.