Naslovna Izdvajamo Vučinić: Kako je krenulo, u DNS će ostati samo Nenad Nešić i...

Vučinić: Kako je krenulo, u DNS će ostati samo Nenad Nešić i njegov rođeni brat

0

Bura oko izbora delegata iz Republike Srpske u Dom naroda BiH još se ne stišava, a optužbe za “izdaju” i “poklanjanje” Miloradu Dodiku i SNSD četvrtog delegata pljušte na sve strane.

Nakon što su prethodnih dana iz opozicije u Srpskoj, ali i SDA stizale brojne prozivke na račun poslanika “Pokreta za državu” da su svojim glasovima u Narodnoj skupštini Republike Srpske dali četvrti delegatski mandat SNSD, u priču se uključio i lider DNS, Nenad Nešić, koji tvrdi da su poslanici Liste “Za pravdu i red” Nebojše Vukanovića ti koji su, prema njegovim riječima, svojim glasovima sabotirali kandidata PDP za Dom naroda BiH.

– Nevažeći listić upravo je napravio Vukanovićev poslanik – rekao je Nešić za ATV.

Gdje su “izdajnici”?

Između ostalog, on je ustvrdio da se “izdaja” nije dogodila među poslanicima “Pokreta za državu”, kako tvrde opozicionari, već da su navodni izdajnici u redovima Vukanovićeve liste.

– Vukanovićevi poslanici nisu glasali za kandidata PDP; to tvrdim odgovorno i imam podatke za to. Za jednog sam siguran, a za druga dva nisam. Postoji pretpostavka da dva kandidata iz SDS nisu glasala. Znači, sigurno tri poslanika opozicije nisu glasala za PDP – tvrdi Nešić.

On je dodao da su opozicioni poslanici, prema njegovim riječima, to namjerno uradili.

– Namjerno su glasali više za SDS jer je svima bilo jasno da je dovoljno 14 glasova za jednog poslanika, a oni su napravili 16 za SDS. Onaj jedan nevažeći listić je napravio Vukanović – poručio je Nešić.

On tvrdi i da lider Liste “Za pravdu  red” želi da dovede SDS i PDP u što nepovoljniju poziciju, jer na osnovu pada njihovog rejtinga raste njegov rejting.

– Vukanović želi kroz Narodnu skupštinu, kroz vikanje, klevetanje, iznošenje laži da preuzme apsolutno lidersku poziciju u opoziciji. On je bukvalno razvalio komplet opoziciju, njeno jedinstvo. Sad želi da uništi ostatke prvenstveno SDS, a onda i PDP – rekao je Nešić.

“Nenad Nešić radi za Dodika”

Odgovarajući na Nešićeve prozivke i optužbe, poslanik Liste “Za pravdu i red” u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Đorđe Vučinić, za Srpskainfo kaže da bi lideru DNS bilo bolje da broji koliko mu je ljudi ostalo u stranci, umjesto što iznosi laži na račun poslanika liste “Za pravdu i red”.

– Kako je krenulo, u DNS će ostati samo Nenad Nešić i njegov rođeni brat. To što je rekao su potpune izmišljotine i nastavak Nešićevog zadatka da rovari u opoziciji. Mi ga nikad nismo prihvatili kao koalicionog partnera i doživljavali kao nekog ko radi protiv režima Milorada Dodika, što se na kraju ispostavilo tačnim. Sve poteze koje je vukao, od napada na Listu “Za pravdu i red”, zatim njegove i Jovičićeve kandidature, pa do sadašnjeg praktičnog ulaska u vlast, pokazalo je da taj čovjek radi za račun Dodika. DNS gotovo da više ne postoji na političkoj sceni i lijepo je što se Nešić preko nas pokušava vratiti na scenu, ali je tužno komentarisati takvog čovjeka – kaže Vučinić.

SRPSKAINFO

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube