Naslovna Izdvajamo Bilećke vruće linije

Bilećke vruće linije

0

Bahati Ljubo Vuković, izvršni direktor za pravne poslove HET-a i bivši predsjednik Skupštine opštine Bileća, aktuelni odbornik SNSD-a, bahato je novinarima odgovorio da mu je pored HET-a i opština Bileća godinama plaćala službeni telefon jer mu je bila neophodna „vruća linija“ sa načelnikom Miljanom Aleksićem. Vuković se za sada izvukao nekažnjeno iz afere „Papović“, uprkos dokazima da je pljačkao državu lažnim računima, pa misli da bahato može raditi i ponašati se kako hoće bez ikakve kazne i osude, ako ne suda onda javnosti!

Bahato ophođenje prema novinarki portala Direkt Jeleni Borjan i poruka da će „nasamo“ da joj odgovori na pitanje kako je trošio narodni novac, vrhunac je beščašća i primitivizma, nepoštovanja novinara i profesije, te slika bahate vlasti, a problem je i što „novinari“ nisu složni i stali u zaštitu koleginice već se većina smije i cereka dok se on bez imalo poštovanja nečasno ophodi prema njihovoj koleginici.

Osim telefonskih računa i vrućih linija, opština Bileća kupovala je iz budžeta i telefone svojim službenicima, nekima i dva puta u par godina. Najskuplji je svakako sebi kupio „pošteni“ načelnik Miljan Aleksić, vrijedan 1782 marke, jer kao prvi čovjek propale opštine, jer valjda mora imati najbolji i najskuplji uređaj za „vruće linije“ sa Ljubom i partijskim drugovima.

Čestitom Miljanu je malo što je iza sebe ostavio haos, rupu i dugovanja od 20 miliona, pa je skupa sa Srđanom Roganom, bivšim predsjednikom Skupštine opštine Bileća, podnio Zahtjev za „bijelim hljebom“ pa će od opštine koju su već opustošili uzeti još po 40 000 maraka.

Većih štetočina i zlotvora na čelu opštine Bileća nije do sada imala, pitanje je da li će se i kada izvući iz dugova i blaga u koje je cijeli grad poginuo. Njihovi sramni Zahtjevi i bijeli hljebovi samo dodatno skidaju maske i pokazuju njihovo pravo lice. Računi i troškovi koji izlaze na vidjelo dana pokazuju kako su se bahato trošili novci iz budžeta, a valjda će sve završiti u Tužilaštvu a Miljan i bratija dobiti zaslužene kazne, jer se od ranije bivši načelnik već nalazi na „uslovnoj“ slobodi zbog privrednog kriminala i neće trebati puno napora da se Aleksić i svi ostali odgovorni nađu tamo gdje im je odavno mjesto – iza rešetaka.

 

Nebojša Vukanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: