Naslovna Izdvajamo Vukanović: Dodik izlazi na izbore samo kad ima mogućnost krađe

Vukanović: Dodik izlazi na izbore samo kad ima mogućnost krađe

0

Izbornu volju građana gotovo je nemoguće odbraniti bez videonadzora i skenera, kaže Nebojša Vukanović

Jasno je da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik „izlazi na izbore samo kad ima mogućnost krađe“, rekao je Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

– Čim bi se pokušao zavesti red u izbornom procesu i spriječiti stvari kakve su se događale recimo u Doboju, gdje je ukrao 17.000 glasova, što je dokazano, ili u Tesliću, gdje je pokušao podvaliti vreće s lažnim pečatima i pokrasti izbore, on odmah ne izlazi na izbore, jer je svjestan da je raspoloženje naroda takvo da on ne može pobijediti bez velikih zloupotreba. Zbog toga on sada prijeti da će navodno on bojkotovati izborni proces ako se budu miješali stranci – rekao je Vukanović za N1.

Izbornu volju građana gotovo je nemoguće odbraniti bez videonadzora i skenera, naveo je Vukanović. Istaknuo je kako očekuje da međunarodna zajednica posredstvom OSCE-a ili delegacije EU donira skenere, videonadzor i da obuči ljude.

– Važno je da međunarodna zajednica prestane biti slijepa i da prećutno podržava kriminal. Tri stranke koje su na vlasti opstaju na vlasti prije svega zbog zloupotrebe izbornog procesa. One vode i neće da se dogovore jer bi bilo kakav fer dogovor značio da će oni izgubiti vlast. Njima odgovara ovakav izborni proces – zaključio je Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: