Naslovna Izdvajamo Vukanović: Imam informaciju da se Mađari povlače iz priče o solarnoj elektrani...

Vukanović: Imam informaciju da se Mađari povlače iz priče o solarnoj elektrani Trebinje

0

Obnovljivi izvori energije obnovili su i sukobe vlasti i opozicije, kada je riječ o energetskom sektoru Republike Srpske.

Poslanik Nebojša Vukanović je tokom skupštinske rasprave rekao da kapacitete  za  obnovljive izvore energije u Republici Srpskoj ne grade ozbiljni investitori, već da je riječ o domaćim političarima koji su sakriveni iza imena kumova i prijatelja.

„Nađite mi ijednu malu hidroelektranu ili solarnu elektranu da iza nje ne stoji političar. Gospodin Košarac, jedna ekskluzivna informacija, stoji iza nekih solarnih eletrana u Trebinju“, izjavio je Vukanović.

On je dodao da je i jedan od investitora koji takođe gradi solarne i obnovljive izvore energije i supruga gradonačelnika Trebinja, Sofija Ćurić, a kako kaže, među investitorima su još neka lica koja su i u sukobu interesa, jer su zaposleni i u Elektroprivredi Republike Srpske.

“Još jedna ekskluzivna informacija. Nakon svih ovih medijskih pritisaka, izgleda su previše tražili ujma Luka i kompanija od Mađara, pa bi taj ugovor mogao propasti, rekao je Vukanović, aludirajući  na solarnu eletranu Trebinje 1.

Riječ je o projektu gdje su Elektroprivreda Republike Srpske i mađarska firma LREN u tajnosti zaključili ugovor o kupoprodaji udjela u društvu “Solarna foto-naponska elektrana Trebinje 1.

Ministar Petar Đokić rekao je danas za Gerilu da nema informacija da je LREN odustao od tog posla.

„Iznenađen sam tim što sam čuo, ali do danas to nije tačno. Da li neko planira da odustane, ne znam. Ne bi trebalo da odustane jer mislim da je to dobar projekat, da je i radijacija na tom lokalitetu Zubaca gdje pored ove elektrane od 73 megavata postoji još lokacije za dvije od 53 i 55 megavata“, izjavio je Đokić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube