Naslovna Izdvajamo VUKANOVIĆ: Kajganić nedostojan funkcije glavnog državnog tužioca

VUKANOVIĆ: Kajganić nedostojan funkcije glavnog državnog tužioca

0
Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović oglasio se nakon što je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH na današnjoj sjednici imanovao Milanka Kajganića za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Vukanović smatra da Kajganić nije dostojan te funkcije zbog “brojnih afera, loših rezultata i nelogičnosti u radu”.

 

– Koliko je Kajganić (ne)dostojan da obavlja ovu važnu funkciju govori i podatak o rezultatima njegovog rada. U 2019. i 2021. godini nije podigao nijednu optužnicu, a u prosjeku, kao tužilac Specijalnog tužilaštva Republike Srpske podizao je najčešće samo jednu optužnicu godišnje protiv jednog lica. O tome govori i Dopis i službeni podatak o rezultatima rada tužioca Kajganića – rekao je on.

 

On smatra da se Kajganić nije proslavio ni kao šef Odsjeka za ratne zločine u Tužilaštvu BiH.

 

– Posebno je zanimljivo njegovo čitanje o informaciji da je njegov rođeni brat pravosnažno osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog zelenašenja i teških krivičnih djela, a da se nalazi u bjekstu i nikada nije odslužio kaznu, što je dovoljno da ga čini nedostojnim za funkciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Od Salihovića do Gordane Tadić, svi glavni tužioci su smijenjeni sa funkcije prije isteka mandata, zbog zloupotreba i korupcije, a ostaje da se vidi koliko će vremena u fotelji provesti Kajganić, koji je svojim nepostupanjem u slučajevima krupne korupcije i aferama političara, te tokom nedavne izborne krađe, pokazao svoje pravo lice – poručio je Vukanović.

BIJELJINA LIVE

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube