Naslovna Izdvajamo VUKANOVIĆ O STANIVUKOVIĆU: „Zapostavlja saborce, opoziciju dovodi pred svršen čin, od nadstranačkog...

VUKANOVIĆ O STANIVUKOVIĆU: „Zapostavlja saborce, opoziciju dovodi pred svršen čin, od nadstranačkog pokreta nema ništa“

Vukanovićev odgovor režimskim medijima – između njega i Stanivukovića nema svađe, režim je navikao na jednoumlje

Narodni poslanik i jedan od vodećih opozicionara u Srpskoj, Nebojša Vukanović, zamjerio je gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivuković da je prilikom jučerašnje proslave Dana grada „slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio“.

Kako kaže, prije svega misli na Jelenu Trivić „koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije“, a po njegovom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem.

– U izradi Protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Ivaniću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija. Ako je Dodik sa sobom poveo cijelu svitu, Željku i Radovana, ni Draško nije smio biti sam sa vukovima i morao je povesti Jelenu ili nekog od saradnika iz Kabineta, jer je vrlo loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi sa Vučićem, čelnim ljudima SNSD i režima – napisao je Vukanović na svom sajtu.
On nije prisustvovao proslavi Dana Banjaluke, ali kaže, sve i da ga je Stanivuković pozvao, ne bi mogao doći u Banjaluku.

– Poznato je i da ne volim ovakve manifestacije, pa ne bih volio da neko pomisli da kritikujem Stanivukovića jer me nije pozvao na Dan grada, ali ne mogu da shvatim da danas nije pozvao nikog od saboraca sa kojima se borio, a da je pozvao na Svečanu akademiju i kasnije organizovao se sa Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem, ljudima kojih nije bilo u kampanji. Nisam sujetan, niti želim da talasam u opoziciji i pravim nekakve razdore, ali ma kako neko tumačio moj tekst, smatram da je vrlo bitno pokazati poštovanje prema saradnicima i saborcima – kaže Vukanović koji je inače predsjednik Liste „Za pravdu i red“.

To nije sve što Vukanović zamjera Stanivukoviću. Dodaje da mu se nisu dopali osmjesi i prevelika srdačnost na fotografijama sa Dodikom i svitom, kao i raniji pozivi da se sa njim razgovara oko budžeta grada Banjaluke „jer mu se daje legitimitet za uzurpaciju i pridaje veliki značaj, ali i šalje loša poruka svojim pristalicama, daje povod ljudima da kreiraju spinove i teorije zavjere“.
– Nemam nikad nikakvu saradnju sa bilo kojim čelnikom režima, nema pozdrava, nikakve saradnje, niti protokolarnog rukovanja i srdačnosti. Shvatam da se gospodin Stanivuković danas morao kurtoazno pozdraviti sa svim gostima, jer takav je protokol i on nije više poslanik već gradonačelnik, ali srdačnost i osmjesi su suvišni. Takođe, mora uz sebe imati pouzdane i odane saradnike, a ne biti sam sa “vukovima”, jer se time šalje poruka pristalicama i narodu. Ranije sam upozorio gospodina Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali izgleda da nije bilo dovoljno – kaže Vukanović.
Da ga interesuje neka funkcija, tvrdi da bi se do sada za nju izborio. Tvrdi da je spreman sutra potpisati da će se povući sa svake kandidature i pozicije ako će to dati rezultat i pobjedu.

– Ali prvo je bespotrebno gospodin Stanivuković lansirao priču o nekakvom nadstranačkom pokretu bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, a onda juče na „Elti“ rekao da od toga nema ništa – kaže Vukanović.

Gradonačelniku Banjaluke zamjera i to što je prije nekoliko dana, pred sastanak opozicije, namjerno organizovao sastanak i „doveo u neprijatnu situaciju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, predstavljajući sebe i njega kao najbolje kandidate za dvije funkcije, i tako na mala vrata pokušavajući da sve ostale eliminiše i dovede pred svršen čin, kao što je uradio sa kandidaturom za gradonačelnika Banjaluke“.
– To u najmanju ruku nije korektno. Nadam se da će gospodin Stanivuković shvatiti i ovu kritiku kao dobronamjernu, da će spoznati gdje griješi i da će promijeniti svoj odnos prema ljudima koji ga podržavaju i sa kojima godinama sarađuje, i da neće, možda nespretno, nesmotreno i nenamjerno, povlačiti poteze kojima će na neki način poniziti i povrijediti saborce, kao što je to uradio danas i prethodnih dana. Nažalost, od dodjele Povelje Vučiću najviše je profitirao režim, jer se predsjednik Srbije nije odvajao od Željke, Dodika, Viškovića i Čubrilovića, time ponovo poslao poruku na čijoj je strani, a namjerno kašnjenje i prekid Svečane akademije, te skandal sa bubicom, iskorišten je da se domaćin ponizi, napadne i stavi u drugi plan – zaključuje Vukanović.

Srpska info