Naslovna Izdvajamo Vukanović očekuje da Konaković odnese Dodikov orden Putinu

Vukanović očekuje da Konaković odnese Dodikov orden Putinu

0

U Trebinju je juče, u organizaciji “Liste za pravdu i red”, održan protestni skup sa ciljem da se poništi odluka o povećanju cijene struje u Republici Srpskoj i osujeti namjera Elektroprivrede Republike Srpske da kupi preduzeće “Comsar Energy hidro”.

Bili smo potpuno relaksirani, ni na jedan skup nikada nisam nikoga pozvao. Naša borba se zasniva na istini. U početku je bilo “tanko”, ali je kasnije bilo više od 300 ljudi. To je malo više od 1 posto stanovnika Trebinja. Bilo je malo nezgodno vrijeme, praznici itd. Dosta je bilo ljudi iz Dubrovnika. Ali uzdrmali smo sistem. Ovo je bilo prije svega životno i egzistencijalno pitanje, kazao je Vukanović.

O poskupljenjima struje imao je da kaže sljedeće:

– Šalim se na svoj račun da sam slab sa matematikom, ali imamo Luku Petrovića koji kaže da je poskupila struja, a da će računi biti manji. Ko u to može povjerovati – upitao je Vukanović.

Uputio je i apelaciju Ustavnom sudu povodom novog tarifnog sistema.

– Vjerujem da će biti uspješna apelacija. Ovaj način uspostave tarifnog modela nije u skladu sa zakonom. Mi smo pored toga predali i jednu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe. Ako oborimo tarifni sistem to će biti velika pobjeda. Šta je cilj? Da zaštitimo sirotinju i građane Republike Srpske – kaže Vukanović.

Vukanović je u emotivnom obraćanju, takođe, optužio lidera SDP  Nermina Nikšića za poniženje kakvo nije doživio u životu.

– Može uvijek gore, pa i od ovog saziva koji je bio do sada najgori. Ako će se Nenad Nešić starati o sigurnosti ove zemlje, ja nemam komentar. Ali glavno pitanje je za Konakovića, Nikšića i Fortu da objasne građanima koji su za njih glasali, da li je ova zemlja, u koju su se kleli, vrijedna njihove tri funkcije. Ako vrijedi ovaj narod i napaćena zemlja te tri funkcije… Oni su izdali. Javno kažem Nikšiću, to što je mene ponizio, kako niko nije u životu. On je meni rekao dođi u Sarajevo. Ja dođem, čekam ga dva sata, a on kaže ja krenuo u Konjic. Ja mu kažem da dođem dole, on kaže vidjećemo se. Sve dogovorio sa Dodikom. Dovodi tu Vojina Mijatovića koji samo čeka dobru funkciju. Ja sam upozorio na Selaka, na Mijatovića, sve sam upozorio javnost. “Osmorka” je gora od SDA. To kažem iz ličnog iskustva – ističe Vukanović.

Kazao je da su stranke “Osmorke” gore od SDA optuživši ih za izdaju države jer su za partnere u vlasti, umjesto opozicije iz Republike Srpske, odabrali SNSD, ali i HDZ BiH.

– Radiće za sebe, ali Dodik ima snažne mehanizme kontrole. Ko god je uzeo zalogaj sira iz Dodikove mišolovke lupljen je po ruci i nema gdje maknuti. Pitam ove kukavice na čelu Boračke organizacije Republike Srpske zašto ćute. Stavljaju Hurtića pripadnika Armije RBiH, a nemaju boraca Vojske Republike Srpske. Dodik hoće po svaku cijenu da ima Bošnjaka kojeg on kontroliše – tvrdi Vukanović.

Isto tako poručio je lideru NiP Elmedinu Konakoviću da, ako postane ministar vanjskih poslova BiH, prvo ode u Rusiju kako bi predsjedniku Vladimiru Putinu mogao odnijeti orden koji mu je dodijelio Konakovićev partner, Milorad Dodik, prenosi N1.

– Očekujem da Konaković kada postane ministar (vanjskih poslova), ako Bog da – inšAllah, uruči orden Putinu. O čemu pričaju (u “Osmorci”). Kako vidjeli su novu energiju kod Dodika, a nas ponižavaju. Idete njemu na noge u Laktaše koji stalno prijeti ratom i otcjepljenjem. I to je normalno? Koliko god (Osmorku) ih ovdje branili lažni analitičari, ne može ih niko spasiti. Izdali ste nas. Ovdje nema alternative, treba veliki reset. Ova je zemlja zarobljena. Ovdje 98 posto političara samo čeka da dođe na vlast. Za razliku od njih, ja sam oduvijek bio iskren – poručio je Vukanović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube