Naslovna Izdvajamo VUKANOVIĆ: Pavlovića odmah smijeniti, opozvati i smjestiti u neku specijalističku Ustanovu za...

VUKANOVIĆ: Pavlovića odmah smijeniti, opozvati i smjestiti u neku specijalističku Ustanovu za odvikavanje i liječenje bolesti zavisnosti

Šokantne su fotografije gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, inače visokog funkcionera SNSD-a, koje je na svom blogu objavio novinar Slobodan Vasković,  a na kojima se vidi kako se Pavlović drogira tabletama, povraća i spava pored wc šolje, koju je novinar nazvao njegovim prirodnim staništem.

Očigledno je da je Pavlović ovisnik koji se drogira tabletama, možda i još nekim drugim narkoticima,  osoba sa posebnim potrebama koja ne može da vodi računa o sebi, a ne o Prijedoru, jednom od tri najveća grada Republike Srpske.

 

Šteta što nedavno, prilikom uzimanja uzoraka kiseonika iz prijedorske bolnice, nisu uzeti uzorci krvi i gradonačelnika Prijedora, da bi se utvrdilo da li je na ekstaziju, spidu, LSD-ju, kokainu, heroinu ili marihuani, jer bi to pomoglo njegovo liječenje i odvikavanje od teških droga.

I dok njegov kolega Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Iatočnog Sarajeva, voli da popije, zapjeva, pa istuče žene, poput ministra Staše Košarca, Pavlović više uživa u fotografisanju i selfijima poslije kombinacije sintetičkih droga i alkohola. Oni su slika i prilika SNSD-a i vlasti, i pokazatelj šta je razlog gubitka razuma moćnika, o čemu često pišem i govorim.

 

Ukoliko danas ne podnese ostavku, Pavlovića odmah, u toku ove sedmice, Skupština grada Prijedora treba smijeniti, opozvati i smjestiti u neku specijalističku Ustanovu za odvikavanje i liječenje bolesti zavisnosti, jer on ne može da vodi računa o sebi, a ne gradu na čijem se čelu, nažalost, nalazi.

 

O njemu, Ćosi i problematici narkomana, alkoholičara i ovisnika na visokim funkcijama biće govora i sutra, u nastavku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović