Naslovna Izdvajamo Vukanović pisao Šmitu: “Zašto ćutite her Šmit”

Vukanović pisao Šmitu: “Zašto ćutite her Šmit”

0

Narodni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović danas je  uputio otvoreno pismo Kristianu Šmitu.

Pismo prenosimo u cjelosti:

 

Puno je turbulencija i tenzija na domaćoj političkoj sceni, kao posljedica vaših lažnih mjera „izbornog integriteta“, koje su uzrok krize, ali već danima ni traga ni glasa od vas, her Kristijan Šmit!? Nadam se da ste dobro, jer čudno je kako danima ćutite i anarhiju nijemo posmatrate,  nema vas u javnosti, kao i vaših kolega, evropskih diplomata i ambasadora koje su graktale kad je trebalo dovesti i ostaviti na vlasti vašeg mezimca, Dašak svježine na Balkanu.

Sve više me to podsjeća na OMERTU, mafijaški zavjet šutnje uspostavljen prvo na Siciliji a potom rado prihvaćen u svim totalitarnim sistemima i društvima. Čime su vas Uzurpator i njegovi koalicioni partneri iz Crne trojke kupili i ucijenili pa glasno ćutite, prećutno i otvoreno podržavate nasilje, kriminal i anarhiju? Pošto košta obraz i država? Jeste li turista u prolazu koji ne bi da se miješa već volite gledati anarhiju sa strane?

Pošto košta država, narod i društvo her Šmit? Koliko su Hrvati i premijer Andrej Plenković platili vaše usluge i „lobiranje“ da nametnete izmjene Izbornog zakona u izbornoj noći, na dan održavanja izbora, u korist Čovića i HDZ-a? Ako vaše usluge nisu previše skupe možda i mi pokušamo prikupiti što novca, od naroda čije su glasove pokrali, pa da vam platimo i kupimo skenera i video nadzora na biračkim mjestima, kako bi se znala stvarna volja građana, jer bez toga u zarobljenoj zemlji „izbori“ nemaju smisla!

Zašto žmurite, da li vas je i Koliko platio Uzurpator da zažmurite na oba oka, prihvatite njegovo nasilje, krađu i korupciju kao legitimne, te još licemjerno onomad zatražite od nas „izbornih gubitnika“ da prihvatimo krađu i brojne izborne zloupotebe, koje su utvrđene kontrolnim brojanjem, kao svršen čin sa kojim se treba pomiriti jer režim ima monopol sile i zarobio je sve institucije pa može nekažnjeno raditi šta hoće? Da li i kod vas u Njemačkoj važi zakon jačeg, kao u džungli, ili zakon pravne države i slova zakona, koji je jednak za sve?

Zašto ste naprasno posle izbora promijenili diskurs i narativ, prestali nakon izbora da ga napadate i dižete mu rejting u narodu, što ste radili dok mu je odgovaralo da od sebe pravi žrtvu, i naprasno počeli da se povlačite i pravite mu ustupke, opravdavate nasilje, prijetnje i kriminal? Da li je vaš naprasni zaokret posledica velike političke nagodbe ili bisaga punih evra i dolara, kojom su nas „potkovani“ preko posrednika kao Vigemarka, Lajčaka i druge „Evropljane“ i „diplomate“ koji dođoše da nas uče demokratiji, ljudskim pravima i slobodama?


Možda ste negdje otišli na pokajanje i ispovjedanje, jer vas često u poslednje vrijeme viđamo da sveštenicima, ako imate malo savjesti, svjesni vaše odgovornosti, jer znate da ste glavni krivac za izbornu krizu, pokušaje relativizacije i legalizacije nasilja, pljačke i bezakonja, jer ste znali da se regularni izbori ne mogu provesti bez skenera, video nadzora i stroge kontrole, ali ste željeli da marionete i kompradori ostanu na vlasti kako bi slušali vas i pretvarali nas u koloniju?

Da li u Njemačkoj namećete Izmjene zakona u ponoć, za šaku dolara kako to neko naruči i izlobira, da li pregovarate sa biskupima i sveštenstvom o imovini i nametanjima zakona, kao da je ovo 16-ti a ne 21. vijek, i zašto ovdje imate jedna, a u svojoj rođenoj zemlji druga pravila i obrasce ponašanja?

Da li ste došli na Balkan kako bi nam  prenijeli iskustva i visoke demokratske standarde u poštovanju ljudskih prava i slobodadž vladavine prava, pravne države i uređenja pravne države u kojoj će svaki građanin biti jednak pred zakonom, bez obzira na porijeklo, imovinski status i stranačku pripadnost, ili smatrate da smo mi Balkanci za vas „gospodu“ neki divljaci i niža rasa, koju treba držati u Sanitarnom koridoru, ili jednoj vrsti koncentracionog geta, u šta se dugo vremena pretvaramo pod pokroviteljstvom vas, međunarodne zajednice i stranaca, iz koga će te vi uzimati najbolje ljekare, inženjere, programere, a kod nas odlagati nuklearni otpad, polovne automobile i namještaj, migrante….

Zašto ćutite, her Šmit, na najave Uzurpatora da će iz Sjeverne Koreje, od svog pobratima i uzora Kim Džong Una, prepisati praksu i zakone o progonu neistomišljenika, zabraniti slobodu govora i javno iznošenje istine, koja se kod nas odavno kvalifikuje kao kleveta od strane korumpiranih kadija, koje ste vi i vaši prethodnici stvorili procesom „reforme pravosuđa“. Da li vam je možda ponudio da budete upravnik gulaga, koji će uskoro formirati uz vašu prećutnu saglasnost, u koji će strpati sve nas nepodobne i neposlušne, i da li će te i tada pisati slične izvještaje u Brisel i Berlin, govoriti da je sve u redu, kao sada posle izborne krađe, da prihvatimo staljinističke mjere prevaspitavanja kao legitimne, i da se prema nama dobro ophode, da imamo čaj i dvopek, da se poštuju sva ljudska prava i evropske konvencije.

Ne bi se nimalo iznenadio da prihvatite njegovu velikodušnu ponudu, kao i mnogi njegovi prijatelji i Evropljani, koji su kod nas svraćali da nam drže slovo i sole pamet o demokratiji, ljudskim pravima, slobodama, toleranciji, a onda se vratili kući sa punim bisagama, pričaćuji o nama kao da smo neki urođenici i divljaci.

Nastavite i dalje da ćutite, her Šmit, možda je tako najbolje, najlakše i najpametnije, prećutno podržavate anarhiju, nasilje, kriminal, korupciju i zlo na vlasti, koje su nam doveli, nametnuli i održali vaši prethodnici. Nama ne treba, niti smo kada tražili vaš intervencionizam i miješanje, ovom napaćenom i umornom narodu potrebno je bilo samo malo dobre volje, pravde i reda, skeneri i video nadzor, da ne kradu i ne prekrajaju njegovu volju. Ipak vi ste imali druge planove, jer vam odgovara da ostanemo kolonija i Sjeverna Koreja u srcu Evrope, da vlada anarhija i korupcija od koje će svi da bježe, a vi bez muke i truda dobijete gotove stručnjake i kadrove za svoje građane, a nas ostavite na cjedilu, kao mnogo puta do sada kroz istoriju.

Na kraju AUFIDERZEN, ili Yankee go home her Šmit, narod bi vam bio zahvalan da tiho nestanete i vratite se kući svojoj porodici, sa ili bez bisaga, pustite nas da se sami oslobodimo tereta koji dugo nosimo, izborimo se sa iskušenjima i nevoljama koje ste vi i vaši prethodnici stvorili i doveli.

 

 

Trebinje, 31.10.2022.

 

S poštovanjem,

 

Nebojša Vukanović, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube