28.7 C
Banja Luka

Vukanović sutra ide pred OHR, a 2 su razloga! AUFIDERZEN ŠMIT?

Poslanici Liste za pravcu i red Nebojše Vukanovića sutra idu pred OHR u Sarajevo, a razlog je, kako tvrde, odustajanje Kristijana Šmita od nametanja Izbornog zakona BiH.

Kako se navodi u dopis koga je medijima poslao Nebojša Vukanović, biće riječi i o prirodnim resursima.

Na konferenciji će govoriti poslanici Liste za pravdu i red, a povodom odustajanja Šmita da tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH i davanja prilike Dodiku, Čoviću i njihovim partnerima da organizuju krađu narednih lokalnih izbora – tvrdi Vukanović.

Druga tema je, kao kaže, trgovina prirodnim resursima u Republici Srpskoj i BiH, njihova predaja strancima pod čudnim, tajnim uslovima “koji nas pretvaraju u koloniju”.

Podsjećamo, Šmit je juče za Klix rekao da na nivou PS BiH postoje pomaci i da čuje da još uvijek postoje pokušaji da se obezbjedi integritet izbornog procesa.

Sačekati ću da se to desi. Kako niko ne bi dobio pogrešne ideje, onaj ko želi u Evropsku uniju, a to žele građani, ne znam da li to žele svi političari. Ko želi u Evropsku uniju mora na terenu igrati u skladu sa pravilima igre. Zbog toga se ne može tolerisati nikakvo odlaganje – rekao je Šmit.

On je u decembru prošle godine dao veoma kratak rok domaćim političkim liderima da se dogovore o tehničkim izmjenama zakona, ili će u suprotnosti on da ih nematne.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik zaprijetio je da će, u slučaju da se to desi, staviti tačku na evropski put BiH i da će RS tada donijeti svoj izborni zakon.

BONUS

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here