Naslovna Najnovije Vukanović: Uloga Dodika u raskolu „Mi glas iz UDBE“ i mešetarenja Igora...

Vukanović: Uloga Dodika u raskolu „Mi glas iz UDBE“ i mešetarenja Igora u regionu

0

Nebojša Vukanović, narodni poslanik Republike Srpske, otvorio je Pandorinu kutiju političkih intriga, otkrivajući detalje o raskolu unutar onoga što je nazvao „Udbaškom Družinom“, aludirajući na listu „Mi – Glas iz naroda“ Branimira Nestorovića.

Vukanović je istakao da je ova organizacija, koja je navodno imala uticaja u skupštinama Srbije i Beograda, već počela da se raspada.

Prema Vukanovićevim riječima, sukob je eskalirao nakon sastanka sa osnivačima organizacije, poznatima kao „sedmorka“, kada su lideri Pavić i Nestorović najavili formiranje novog bloka, napuštajući postojeću organizaciju. Ono što dodatno intrigira jeste da se raskol desio ubrzo nakon što su Nestorović i Pavić imali susret sa liderom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, u Banjaluci. Vukanović je izrazio uverenje da je Dodik imao ulogu u podsticanju haosa unutar organizacije.

„Istovremeno je javim priznanjem Igora Dodika i napadom na Milojka Spaića isplivalo kako su mešetarili i finansirali kampanju Pokreta Evropa sad u Podgorici. Jasno je da silan novac sipaju širom regiona, kao i strancima, da bi imali uticaja i mogli da rade šta hoće.“ – poručio je Vukanović.

Igor Dodik Twitt finansiranju izbora u Crnoj Gori o Milojku Spajiću

Dodik, prema Vukanovićevim tvrdnjama, igra višestruke igre kako bi oslabio političke protivnike i jačao svoju poziciju. Navodno je finansirao Nestorovića i druge političke stranke s kojima ima tajne veze, čekajući pravi trenutak da interveniše i postane ključni faktor u političkom pejzažu.

Kao dio svoje taktike, Dodik je, prema Vukanoviću, podržao kandidaturu Šapića i SNS-a u Beogradu, nadajući se da će oslabiti vladajuću stranku i samim tim povećati svoju političku moć. Otkriće o špekulisanju i finansiranju političkih kampanja u regionu, kao i van njega, dodatno baca svijetlo na mračne igre moći koje se odigravaju iza kulisa političke scene.

Ovaj raskol unutar „Udbaške Družine“ predstavlja samo vrh ledenog brijega u složenoj političkoj areni, gdje se interesi, uticaji i tajne igre miješaju, a cijene su visoke i za političare i za građane koji trpe posljedice ovih sukoba moći.

(Vijesti Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: