Naslovna Izdvajamo Vukanović upozorava: Sprema se izmještanje Elektroprivrede

Vukanović upozorava: Sprema se izmještanje Elektroprivrede

0

Tek što su prošli izbori, počeo je novi talas veleizdaje i razaranja Hercegovine. Umjesto da nešto investiraju i donesu u Hercegovinu, režim i njegov crveni bašibozuk (lude glave) nastavlja sa sistematskom pljačkom i destrukcijom regije.

Kao da im je malo što su skoro sve već odnijeli, što je Hercegovina poslednja rupa na svirali pretvorena u slijepo crijevo, već sada hoće da nam otmu i prenesu u Laktaše i ono  jedino što imamo od institucija – Elektroprivredu Republike Srpske, čije je sjedište u Trebinju.

Poslušnik i gen-sek partije Luka Petrović, da bi se dodvorio šefu i opstao na funkciji, počeo je, bolje reći intenzivirao komadanje o prenošenje Elektroprivrede Srpske iz Trebinja u Laktaše.

Na taj način režim se zahvaljuje svojim najvjernijim glasačima, da ih ostavi bez posla ili preseli u Laktaše, kao što je odmah posle izbora povećao takse i namete lokalnim privrednicima u Trebinju, a nije mi ih žao i treba da ih reketira kad to mazohisti vole, o čemu ću uskoro pisati detaljnije.

Već je raspisan tender, vrijedan 5,8 miliona maraka bez PDV-a, za gradnju nove zgrade u Laktašima, neformalnoj prijestolnici Srpske, a maštoviti Laki Lučijano Petrović došao je na ideju da izgled zgrade bude inspirisan generatorom i kalemom koji je izmislio Nikola Tesla. Nema sunjme da će posao dobiti Integral ili neka druga dvorska firma, i da će cijena narasti na 10-ak miliona…

U ovu zgradu će za početak premjestiti Direkciju za tržišno snabdjevanje električnom energijom, koja je jedna od najvažnijih i ima tri službe, a kasnije je planirano da se u tajnosti, iza očiju javnosti, jedno po jedno prebace i drugi dijelovi Elektroprivrede, dok će u Trebinju ostati samo prazna ljuštura.

Sve je to dio priprema i projekta prodaje i privatizacije Elektroprivrede Republike Srpske, što predstavlja klasičan akt izdaje i uništenja, ne samo Hercegovine već Republike Srpske. Zbog ovakve sulude odluke mnogi radnici u Trebinje će ostati bez posla, ili će se seliti u Laktaše.

Ranije je dio Elektroprivrede Srpske izmješten iz sjedišta u Banjaluku, a njeno rasturanje se nastavlja, iako Hercegovina, Termoelektrana Gacko i Hidroelektrane na Trebišnjici i Drini proizvode preko 70% električne energije u Srpskoj. Ni po koju cijenu se ne smije dozvoliti dalje komadanje, preseljenje a potom i prodaja Elektroprivrede Srpske, jer je to ima pogubne i nesagledive posledice po Trebinje i Hercegovinu.

(Nebojša Vukanović)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube