30.7 C
Banja Luka

Vukanović zaprijetio da će uništiti Osmorku „Pobrinuću se da ih razbijem u paramparčad, vode opasniju politiku od HDZ i SNSD“

Danas je održano postizborno savjetovanje članova Liste za pravdu i red, nakon čega se njihov lider i poslanik u NSRS Nebojša Vukanović obratio medijima, odgovorivši na neka od najaktuelnijih pitanja.

Zaključak savjetovanja je da su sa Liste za pravdu i red odnosu na startnu poziciju napravili odličan rezultat, te da će nastaviti raditi na omasovljavanju pokreta i pripremi za lokalne izbore.

– Možemo biti najzadovoljniji od svih političkih subjetaka u RS – poručili su, dodavši kako današnjim sastankom nastavljaju graditi temelje ozbiljne parlamentarne stranke.

Ujedno, Nebojša Vukanović se osvrnuo i na formiranje vlasti u oba entiteta, a prvo je komentarisao novu Vladu RS, odnosno ponajviše činjenicu da se među novim ministrima našlo i nekoliko presuđenih, pa je garantovao da mandatar “Višković neće izdržati do kraja mandata”, prenosi N1.

Nezaobilazni su bili komentari i na okupljene oko ‘Osmorke’.

– Ja sam razočaran ponašanjem predsjednika SDP koji govori o nekakvim kučkinim sinovima, kopiladima, a mene naziva duševnim bolesnikom i psihopatom. Gospodin Nikšić će skupo platiti tu svoju pragmatičnost, koaliciju s Dodikom – rekao je Vukanović, dodavši kako su oni “možda bili i ključni da Bakir Izetbegović izgubi u u trci za člana Predsjedništva”.

Nikšić ga je, kaže, u posljednje vrijeme izbjegavao “zbog dila s Dodikom”, a potom Vukanović navodi i svoje ranije tvrdnje o Nenadu Nešiću i Vojinu Mijatoviću, kojeg naziva “najvećom podvalom Bošnjacima od završetka rata”. Vukanović ističe da će se lično pobrinuti da razbije Osmorku.

– SDP ni Mrtvo more neće oprati. Oni neće izdržati četiri godine. Lično ću se pobrinuti da ih razbijem u paramparčad. Mnogo su veće zlo nego oni s kojima su pravili pakt, sa SNSD i HDZ, jer za njih znamo kakvi su. Oni će ih samljeti, ali mi ćemo im pomoći – rekao je.

Sve je povezao i sa glasanjem za četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

–  Zašto su spriječili Ramiza Salkića da uđe u klub čiji je predsjednik i šta su to tajno dogovarali sa Žunićem? Naravno da će skupo platiti svoju Pilatovsku odluku da četvrtog delegata daju SNSD-u. Ali da se zna, ne može SDP glasati za Srebrenku Golić u Vijeću naroda, glasati u Predstavničkom domu za prijedlog SNSD, a da tobož tajno glasaju protiv Dodika u NSRS. Kako glasali tako im Bog pomogao. Ja bih sad stavio ruku na Jevanđelje da dva poslanika SDP nisu glasala za PDP kako su trebali  tvrdi ovo Vukanović.

Za Nikšića je još dodao da “koristi isti riječnik kao Dodik i da će ga to skupo koštati”. Tvrdi da će mu ovo “ako postane premijer biti posljednji mandat”

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here