Naslovna Region Vukićević: URA se nije borila samo za ekspertsku Vladu, aktivno su u...

Vukićević: URA se nije borila samo za ekspertsku Vladu, aktivno su u pregovorima učestvovali u podjeli resora!

Na osnovu današnjeg saopštenja Ure da se zaključiti da je tzv. ekspertsko-nestranačka Vlada, od prošlogodišnje pobjede slobodnih ljudi na izborima, bila i ostala jedina moguća varijanta na koju će oni kao partija pristati.

Ipak, moram podsjetiti javnost da takva tvrdnja nije istinita.

Oni su, možda, preferirali tzv. ekspertski model Vlade, ali to ni u kom slučaju nije bila jedina opcija koju su razmatrali.

Jer, da je tako kako sada tvrde, predstavnici Ure ne bi participirali u dugotrajnim pregovorima tokom jeseni prošle godine, čiji sam i sam bio učesnik, u okviru kojih se razmatrala stranačka zastupljenost pobjedničkih koalicija u raspodjeli ministarstava.

Tada su predstavnici Ure i te kako bili zainteresovani o tome da li će se izboriti za dva ili tri ministarstva, kao i o “težini” dobijenih ministarstava u okviru stranačke, ili mješovite stranačko-ekspertske Vlade.

Stoga, ukoliko se ubjedljiva većina poslanika pobjedničkih koalicija danas zalaže za prevazilaženje tzv. ekspertsko-nestranačkog modela (za koji znamo da, u stvarnosti, nikada to nije ni bio), prirodno je i da Ura ostane principijelna i da, kao u prethodnoj okolnosti, razmotri alternativni koncept.