Naslovna Najnovije Vukota Govedarica: Dodik najbolje zna zašto ga je Putin ovako omalovažio

Vukota Govedarica: Dodik najbolje zna zašto ga je Putin ovako omalovažio

0

Posjete ili susreti onih ljudi koji su predstavnici države ili nekog naroda, dogovaraju se na institucionalnom nivou što se u konačnici definiše protokom o posjeti jednog državnika koji je gost, drugom državniku koji je domaćin navedenih razgovora.

Protokol sadrži skoro sve detalje susreta, od momenta kada gost uđe na teritoriju države domaćina do momenta kada se posjeta okončava njegovim ispraćajem.

Prije desetak dana Dodik je najavio da se sprema u posjetu jednoj velikoj državi i njenom zvaničniku ne otkrivajući tačno o kome se radi kako bi javnost počela spekulisati da Dodik ide kod Putina u Moskvu.

Poslije Dodikove posjetu Kremlju, ima niz nelogičnosti u tom susretu.

Činjenica je da se Aleksandar Vučić sastao sa Vladimirom Putinom gdje se predhodno znao tačan dan, satnica kao i mjesto održavanja sastanka dva predsjednika. Sastanak je propratila na visokom nivou i ruska i srpska strana gdje se moglo saznati o detaljima razgovora.

Činjenica je da se o sastanku Dodika i Putina ništa precizno nije znalo, ni kog datuma će sastanak biti održan, niti mjesto održavanja sastanka niti tačna satnica.

Činjenica je da na zvaničnom sajtu predsjednika Ruske Federacije nije bilo niti najave sastanka, niti je poslije sastanka o detaljima razgovora išta saopšteno.

Činjenica je da se u predhodnim Dodikovim posjetama Kremlju to sve znalo i da takve podatke i danas možete naći na zvaničnoj stranici Kremlja (susreti od 25.maja 2018.godine, 30.septembra 2018.godine i 17.januara 2019.godine).

Činjenica je da su Javni servis Republike Srpske kao i drugi mediji pod kontrolom režima, sa susreta Dodik-Putin objavili sve fotografije iz arhive a niti jednu jedinu koja je zabilježila jučerašnji sastanak.

Činjenica je da su Dodik i režim juče sa velikim oduševljenjem pričali o susretu sa Putinom a da o tom događaju niste mogli čuti ni jednu riječ zvanične Moskve niti jednog ruskog medija
Činjenica je da je Ruska novinska agencija TASS sa dopisnikom u Beogradu preuzela vijest od RTRS-a i istu objavila. Nelogično je da dopisnik agencije iz treće države (Srbija) preuzima i objavljuje vijest od Javnog servisa države koja je bila gost susreta a da pri tom TASS čije je sjedište u Moskvi ćuti.

Činjenica je da je portparol Kremlja ,Dmitrij Peskov, danas potvrdio da je do susreta došlo pa stoga ne treba sumnjati u sam susret i njegove navode ali ostaju i svi drugi navodi koji postavljaju pitanje kako je Dodik ušao a tek kako je izašao iz zdanja na kome još uvijek stoji crvena petokrata iako ga boljševici nisu sazidali.

Na kraju kada sve sagledamo, jednostavno se može zaključiti da je Putin omalovažio i ponizio Dodika. Zbog čega, to je Dodiku najbolje poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: