Naslovna BIH Vulić: Mi smo u raljama međunarodne zajednice

Vulić: Mi smo u raljama međunarodne zajednice

0

Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH Sanja Vulić kaže u emisiji „Priča se“ da se BiH nalazi u raljama međunarodne zajednice, a da Sud BiH ponižava inteligenciju građana Republike Srpske.

Komentarišući proces koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, Vulić poručuje da je Sud sluga nesrećnog turiste Šmita i američkog ambasadora Marfija.

„Imali smo priliku da posmatramo sav proces. Treba naglasiti da je to Sud koji ponižava srpski narod, a znamo ti i po ratnim procesima. Imali smo ponižavajuću situaciju da u sudnici stoje dvije zastave BiH, a znamo da FBiH nema zastavu i himnu nego to kradu od državne zajednice BiH. Predsjednik Dodik se bunio, ali su to oni izignorisali. Tužilac i sudija nose isto prezime i mi ne znamo u kakvom su oni krvnom srodstvu i kako su dogovarali ovu optužnicu protiv predsjednika i čitave Republike Srpske. Tu ne trebate biti pravnik niti imati neko znanje, da bi shvatili da Sud BiH ponižava inteligenciju svih građana u Republici Srpskoj“, kaže Vulić.

„Oni su sluge međunarodne zajednice, nesrećnog turiste Šmita i Marfija. Ako uzmemo u obzir da je ministar Nešić rekao da su povećanje mjere bezbjednosti BiH zbog dešavanja u svijetu, dolazimo do zaključka da je i ovaj proces doprinio tome da treba pojačati mjere. O tome neka razmisle ovi koji ugrožavaju mir u BiH. Nijedan visoki predstavnik nema pravo da nameće zakone. Možda da pošalje prijedlog u proceduru, ali ovu glupost koju pokušavaju da predstave kao legalnu, a to je taj nepostojeći krivični zakon po kojem se navodno sudi predsjedniku Republike. Prethodni visoki predstavnici su imali legitimitet u smislu potvrde Savjeta bezbjednosti, osim Šilinga koji takođe nije imao. Mi smo dokazali da Kristijan Šmit nema potvrdu i da nije legalan i legitiman. Pored toga, njemu se dozvoljava da mešetari i ugrožava mir u BiH i da izmišlja zakone. Uz sve to, Tužilaštvo i Sud se prave blesavi na prijavu ministar bezbjednosti Nešića koji je dokazao da je Šmit ušao u BiH sa dugim cijevima. Možemo li mi gdje naoružani ući?“, kaže Vulić.

Ona poručuje da je ovo omalovažavanje parlamenta Predstavničkog doma i Doma naroda i pokušaj gašenja NSRS.

„Oni sude poslanicima, odnosno predsjedniku Republike Srpske koji je potpisao ukaz zato što su ljudi izglasali zakon. Šta je uloga i zadatak poslanika nego da kreiraju i donose zakone. Znači mi ne treba da postojimo, nego neko sa strane da nam kreira pamet i način življenja. To je najveći problem, vratili smo se godinama unazad i nalazimo se u legalnom ropstvu. Ovo nije demokratija i slobodno društvo. Mi smo u raljama međunarodne zajednice i Marfija koji žele od Republike Srpske napraviti praznu ljušturu“, kaže Vulić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube