Naslovna Izdvajamo Wagnerovci predaju oružje ruskoj vojsci: Impresivan arsenal uključuje i tenkove

Wagnerovci predaju oružje ruskoj vojsci: Impresivan arsenal uključuje i tenkove

0

Plaćenička grupa Wagner predala je ogromne količine teškog naoružanja, vojne opreme, te više hiljada tona municije ruskom ministarstvu odbrane.

Wagnerovci su predali čak i svoje tenkove T-90 i T-80, višecjevne raketne bacače i razna artiljerijska sredstva prenio je glasnogovornik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Dodatno, predano je i preko 2.500 tona različitog streljiva i 20.000 komada vatrenog oružja. Također je objavljen video snimak tog naoružanja. Sva vojna oprema će biti servisirana i iskorištena, poruka je iz ministarstva.

Lider Wagnera, Jevgenij Prigožin, digao je pobunu protiv Kremlja prošlog mjeseca. Pobuna je okončana 24. juna kada su njegove snage bile manje od 200 kilometara udaljene od Moskve nakon posredovanja bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka. On i njegovi borci su dobili imunitet od progona. Nekoliko dana kasnije Prigožin se sastao i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nije poznato šta je dogovoreno, ali je moguće da je predaja oružja jedna od stavki dogovora.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube