20.7 C
Banja Luka

Za naoružanje i opremu MUP RS dato 180 miliona KM

Centar za obuku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima danas je posjetio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

U centru je izvedena pokazna vježba terorističkog napada i odbrane, koju su izveli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i žandarmerije kao i policijski pas.

Ovom prilikom održan je radni sastanak svih operativnih uprava u sjedištu Ministarstva i 10 policijskih uprava iz Republike Srpske.

„Zajednički smo konstatovali da Ministarsvo unutrašnjih poslova ispunjava uspješno svoju zadaću, najprije zaštite ustavnog poretka Republike Srpske, a zatim i svih njenih građana“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

On je naglasio da ne bi danas „vidjeli ovako moderno i respektno Ministarstvo nutrašnjih poslova, da naše političko rukovodstvo nije snažno podržalo i održalo puliciju Republike Srpske“.

„Možemo sa sigurnošću reći da je ministarstvo dovoljno opremljeno, osposobljeno i kapacitirano da može garantovati zaštitu ustavnog poretka. U opremu i naoružanje uloženo je oko 180 miliona maraka“, rekao je Karan.

Pohvale za policiju stigle su i od predsjednika i premijera Republike Srpske Milorada Dodika i Radovana Viškovića.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here