28.7 C
Banja Luka

Zaharova: NATO-vci se ozbiljno spremaju za sukob sa Rusijom!

Vojne vježbe NATO-a „Nepokolebljiv branilac 24“ ukazuju da se NATO sprema za potencijalni sukob sa Rusijom, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

U pitanju su, podsjetimo, najveće vojne vježbe Alijanse od Hladnog rata u kojim učestvuje oko 90.000 vojnika iz više od deset NATO zemalja i koje traju više mjeseci.

„Prema njihovom scenariju, aktivirajući sve instrumente, uključujući i hibridno i obično naoružanje razrađuju se koalicione akcije protiv Rusije. Moramo konstatovati da se natovci ozbiljno spremaju za ‘potencijalni sukob’ sa nama o čemu, uzgred, otvoreno govore visokorangirani predstavnici NATO-a“, poručila je portparolka MSP-a Rusije.

Ona je tako odgovorila na saopštenje koje je 2. maja usvojio Savjet NATO-a, u kojem se bez dokaza navodi kako je Rusija kriva za hibridne napade protiv članica ovog vojnog bloka. Komentarišući još jednu u nizu seriju optužbi, Zaharova je poručila da se NATO bavi onim u čemu najviše ima uspjeha – dezinformacijom i širenjem antiruske histerije – kako bi opravdao do sada neviđenu militarizaciju Evrope. U tom kontekstu spomenula je i to što se i dalje kriju informacije o napadu na Sjeverni tok.

Tvrdnjama da je Rusija pokrenula hibridni rat protiv NATO-a Alijansa pokušava da obmane stanovništvo Evrope i Sjeverne Amerike kako bi se skrenula pažnja javnosti sa svega onoga što radi NATO, zaključila je, te dodala:

„NATO je bio taj koji je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije u svim geografskim pravcima. I ne samo hibridni – u ukrajinskom sukobu natovci su aktivno uključeni u pravu vojnu konfrontaciju sa našom zemljom. Oni ne samo da finansiraju kijevski režim i snabdijevaju ga oružjem, već mu dostavljaju i obavještajne podatke nakon čega se zapadnim oružjem izvode napadi po civilima i civilnoj infrastrukturi na teritoriji Rusije“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here