22.7 C
Banja Luka

Zaharova: Reakcija zapadnih zemalja na atentat na slovačkog premijera je strašnija od samog zločina

Postoji veći zločin od samog atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za televiziju TVC i objasnila – reakcija zapadnih zemalja je „strašnija od samog zločina“.

„Pogledajte reakciju Zapada. Najprije su se šokirali i zbunili, jer, zaboga, njima tako nešto ne može da se desi. Nešto loše, što protivrječi demokratiji, s njihovog gledišta može da se desi samo državama i narodima koji nisu na najvišoj ljestvici demokratskog razvoja“, rekla je Zaharova.

Nakon šoka, Zapad je počeo da traži izgovore zašto se to dogodilo u centru Evropske unije i našao je – za sve je kriva agresivna retorika, primijetila je Zaharova.

„Pritom, to govore oni koji su generator najagresivnije retorike, koji već dugi niz godina za svoj kredo i politički moto uzimaju agresivnu retoriku, prijetnje i korišćenje riječi kao sredstvo direktnog napada i terorizma“, objasnila je ona i podsjetila na pozive na ubijanje Rusa koje nijedan zapadni zvaničnik nije osudio.

Na kraju su zapadni političari došli do zaključka da je Fico sam kriv, jer nije „imao dobre stavove“ i navodno je sam isprovocirao atentat na sebe, navela je Zaharova i ocijenila da je takva logika apsolutno neljudska.

Užasan zločin se desio pred našim očima, navela je Zaharova i pojasnila da su  na Fica, zakonito izabranog predstavnika vlasti, ispalili pet hitaca u trenutku kada je iskreno, otvorenog srca, prišao ljudima kako bi sa njima razgovarao.

Slovački premijer ranjen je u pucnjavi posle sjednice vlade u gradu Handlova, oko 150 kilometara sjeveroistično od Bratislave, nakon čega je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je imao nekoliko operacija.

(RT)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here