Naslovna Najnovije „Zahtjevamo da provalnici budu najhitnije privedeni pravdi“ Opljačkane kuće Srba povratnika na...

„Zahtjevamo da provalnici budu najhitnije privedeni pravdi“ Opljačkane kuće Srba povratnika na Kosovu i Metohiji

0

Porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića u povratničkom selu LJubožda na Kosovu i Metohiji opljačkane su tokom božićnih praznika, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije napominju da se Žarko Zarić nalazi u pritvoru privremenih prištinskih institucija, zbog fabrikovanih optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Većina Srba iz tog metohijskog sela u opštini Istok, praznike je provela s rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku je ustanovljeno je da su iz dvije kuće ukradeni namještaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je pljačka srpskih povratničkih kuća organizovana akcija u kojoj je učestvovavalo više osoba.

– Srbi povratnici u Ljuboždi revoltiranisu, ne samo činjenicom da je ovim porodicama nanijeta velika materijalna šteta, već i time što se ovaj besprizoran i drzak napad dogodio u vrijeme najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada su i Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji upućivali isključivo poruke mira i tolerancije – navodi se u saopštenju.

Zahtjevamo da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer će u suprotnom ovaj incident biti još jedna potvrda da je na Kosovu i Metohiji u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najodetljivije kategorije – poručuju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije su istakli da će preko svojih predstavnika na terenu, kao što je i do sada činjeno u sličnim prilikama, pružiti pomoć i podršku oštećenim porodicama.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube